Βγήκαν μαχαίρια στο ΣΥΡΙΖΑ – Ζαχαριάδης αδειάζει Δραγασάκη – Τσακαλώτο

141

«Βρισκόμαστε 32 μέρες πριν τις εκλογές και χρειάζεται απόλυτη ομογενοποίηση, πειθαρχία, συσπείρωση και στρατηγική νίκης, πρωτιάς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κύριος Ζαχαριάδης

Ξεκάθαρος ως προς τις διερευνητικές επαφές αμέσως μετά την πρώτη κάλπη εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος τόνισε ότι δεν «δεν μας αφορά το σενάριο ηττημένων οι οποίοι θα συγκροτήσουνε κυβέρνηση. Δεν είναι άθροισμα, δεν είναι μαθηματικά το αποτέλεσμα των εκλογών», αδειάζοντας με αυτό τον τρόπο τις δηλώσεις Δραγασάκη και Τσακαλώτου.

«Βρισκόμαστε 32 μέρες πριν τις εκλογές και χρειάζεται απόλυτη ομογενοποίηση, πειθαρχία, συσπείρωση και στρατηγική νίκης, πρωτιάς. Δεν μπορεί να λέμε να χάσουμε για να κερδίσουμε, πώς να το κάνουμε τώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ σχετικά με τις τοποθετήσεις του κ. Τσακαλώτου και του κ. Δραγασάκη, τόνισε πως ο ίδιος είναι απολύτως σαφής και πρόσθεσε «ποτέ δεν σχολιάζω δηλώσεις συντρόφων συναγωνιστών τους οποίους τους σέβομαι, τους αγαπώ και τους εκτιμώ πολύ», καταλαβαίνοντας, είπε πως «μπορεί να υπάρχουν επιμέρους, προσωπικές απόψεις».

«Και η συλλογική μας τοποθέτηση είναι απολύτως κρυστάλλινη και καθαρή και η τοποθέτηση του προέδρου του κόμματος ο οποίος προεδρεύει στα συλλογικά όργανα του κόμματος» υπογράμμισε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Αν κάποιος άλλος πάρει την πρώτη εντολή, γι’ αυτό λέγεται πρώτη εντολή στο Σύνταγμα, αυτός θα έχει κερδίσει τις εκλογές λιγότερο ή περισσότερο και αυτός θα έχει τον πρώτο λόγο. Αυτός θα είναι νικητής των εκλογών. Από κει και πέρα αυτό είναι απολύτως σαφές και ξεκάθαρο. Μην λογαριάζουμε χωρίς τη λαϊκή ετυμηγορία. Να δούμε τη νέα πολιτική γεωγραφία, η οποία θα προκύψει το βράδυ των εκλογών και θα μας δώσει κατευθύνσεις. Αλλά αυτό θα αποτυπωθεί και στον πρώτο και φυσικά θα αποτυπωθεί και στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, ο αρχηγός του πρώτου κόμματος θα είναι και ο πρωθυπουργός της χώρας» συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχετικά με την υπόθεση Γεωργούλη και αναρτήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με επιθετικό περιεχόμενο για την καταγγέλλουσα, όπως επισήμαναν οι δημοσιογράφοι, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε «αυτό και αν είναι εκτός γραμμής, αυτό είναι ο ορισμός του εκτός γραμμής».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η δική μας Αριστερά, ο χώρος ο προοδευτικός, ο δημοκρατικός σε όλες τις εκδοχές της προέλευσης του, είναι με το θύμα και όχι με τον φερόμενο ως θύτη ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση, αν είναι πολιτικοποιημένος, απολίτικος ή οτιδήποτε άλλο. Νομίζω ότι η αντίδραση της ηγεσίας του κόμματος σε πρώτο χρόνο, το πρώτο δευτερόλεπτο να διαχωρίσει απολύτως τη στάση του και να αφήσουμε να διερευνηθεί αυτή η υπόθεση σε βάθος από τις βελγικές αρχές, εγώ δεν βγαίνω στον αέρα για να κάνω ούτε το συνήγορο υπεράσπισης ούτε τον κατήγορο, λέω όμως ότι σε αυτά τα ζητήματα αρχών αξιών πρέπει να είμαστε πάρα πολύ αποφασιστικοί και σοβαροί και πρέπει με κάθε τρόπο να διασφαλίσουμε ότι τα θύματα δεν θα υποστούν άλλη βία μέσω της έκθεσης του ονόματός τους στα μίντια που διέρρευσε με τον άθλιο τρόπο μιας άθλιας κίτρινης κουτσομπολίστικη συζήτησης» προσέθεσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Σχετικά με τον χρόνο αντίδρασης του ΣΥΡΙΖΑ και τις φήμες που φαίνεται πως κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για ανάρμοστη συμπεριφορά του έλληνα ευρωβουλευτή για 2 χρόνια περίπου, ο κ. Ζαχαριάδης, είπε «δεν ξέρω πραγματικά τι υπάρχει και τι πληροφορίες ήταν σε γνώση ποιων», προσθέτοντας πως «είναι τελείως διαφορετικό να έχεις μια διαδικασία έρευνας από τις βελγικές αρχές που έχουν τεχνογνωσία, μπορούν να πάνε σε βάθος και τελείως διαφορετικό να συζητείται κάτι που όταν συζητείται ο φερόμενος ως εμπλεκόμενος σε αυτή την υπόθεση το αρνείται».

«Σε πρώτο χρόνο με μηδενική ανοχή, με απόλυτη αποφασιστικότητα, ο πρόεδρος του κόμματος μίλησε καθαρά γι’ αυτό το θέμα και νομίζω ότι όλοι όσοι προσπαθούν να εμπλέξουν αυτό το ζήτημα στην πολιτική κομματική προεκλογική αντιπαράθεση κάνουν μια πολύ κακή υπηρεσία στον πολιτικό διάλογο» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τα έργα στην Ακρόπολη, ένα θέμα το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει ψηλά με τον κ. Τσίπρα να κάνει, τότε, λόγο για “αυταρχισμό και ιδιοκτησιακή νοοτροπία στον πολιτισμό” και την αναλυτική έκθεση της UNESCO χθες, που την χαρακτήρισε πρότυπο συντήρησης κληρονομιάς, ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε «δεν είμαι εγώ αρμόδιος ούτε είναι το ύψος μου τέτοιο ώστε να μπορεί να κρίνει την UNESCO. Επειδή όμως επισκέφθηκα τον χώρο και τον περπάτησα, εμένα αισθητικά, αυτό που είδα, το τσιμέντωμα, είναι κάτι ακαλαίσθητο, συν το ότι σε κάποιες πλευρές οι κλίσεις είναι τέτοιες που γίνεται και επικίνδυνο για τους ανθρώπους με τα αμαξίδια. Αλλά προφανώς δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει την UNESCO».


Πηγή