Ο Τσίπρας παρουσιάζει το «Συμβόλαιο για την Αλλαγή»

117

Εκλογές 2023: Το «Συμβόλαιο για την Αλλαγή» αποτελεί την προσωπική εγγύηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει το κόμμα του θα εφαρμοστεί στην πράξη.

Το σχέδιο που θα εφαρμόσει μια προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει αμέσως μετά την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου και η οποία θα έχει ως βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζει σήμερα, στις 18.00, στο Λαύριο, ο Αλέξης Τσίπρας.

Το «Συμβόλαιο για την Αλλαγή» αποτελεί την προσωπική εγγύηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει το κόμμα του θα εφαρμοστεί στην πράξη. Άλλωστε, θα είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τη δυνατότητα να κυβερνήσει και να εφαρμόσει το πρόγραμμα του, χωρίς να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του η «δαμόκλειος σπάθη» της τρόικας.

Το τι συνέβη στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, είναι λίγο πολύ γνωστά. Όπως, επίσης, είναι σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και άφησε στην επόμενη κυβέρνηση ένα γεμάτο δημόσιο ταμείο, που είχε μέσα 37 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά και δέκα συνεχόμενα τρίμηνα με ανάπτυξη, μετά από σχεδόν 8 χρόνια ύφεσης.

Η παραπάνω συνθήκη, σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων από την Κομισιόν, εξαιτίας του κορονοϊού, έβαλαν τη χώρα σε συνθήκες κανονικότητας – ως κάποιο βαθμό.

Όμως, οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ενισχύσει αποκλειστικά και μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις, να επιτρέψει την αισχροκέρδεια, να φέρει τον πτωχευτικό κώδικα και να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και τη δημόσια Υγεία και Παιδεία, είναι κατά την Κουμουνδούρου ο λόγος που τα λαϊκά στρώματα και οι μικρομεσαίοι, βρίσκονται με τη θηλιά στο λαιμό.

Όμως, δεν είναι μόνο τα οικονομικά θέματα που δημιουργούν ένα ασφυκτικό για τους πολίτες περιβάλλον. Η χώρα βρίσκεται σε οριακό σημείο ως προς το θεσμικό πλαίσιο. Οι παρακολουθήσεις, οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και οι απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, έχουν απομακρύνει τη χώρα από τη Δυτική Ευρώπη, λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Και κάπου εκεί, συμπληρώνουν, ότι πρέπει να μπει ένας φραγμός στη θεσμική κατάπτωση που βιώνει η χώρα. Και σε αυτό το σημείο θα εστιάσει ιδιαίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προαναγγέλλοντας παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του κράτους δικαίου.

Πηγή