Όμηρος Τσάπαλος: «Θα αντιμετωπίσουμε την εγκληματικότητα στην Αθήνα με την αναβίωση των γειτονιών»

116

Ο Όμηρος Τσάπαλος θεωρείται από τα πιο φερέλπιδα «χαρτιά» της Νέας Δημοκρατίας. Με μεγάλη εμπειρία στην πολιτική, παρά το νεαρό της ηλικίας του, αλλά από την… «αντίπερα όχθη», καθώς έχει διατελέσει επί σειρά ετών επικοινωνιολόγος σε διάφορα πολιτικά πρόσωπα,  ενώ αυτές τις εβδομάδες, ως υποψήφιος στην Α Αθηνών, καλείται να εφαρμόσει για τον εαυτό του όσα έκανε για τους άλλους.

Με «παράσημο» για τον ίδιο την τριετή θητεία του στον ΕΦΚΑ, ως εκπρόσωπος Τύπου, στη συνέντευξή του στο Newsbomb.gr, ο Όμηρος Τσάπαλος, επισημαίνει ότι είχε την ευκαιρία να δει «την κοινωνική πολιτική στην πράξη».

«Από την απόγνωση και την απογοήτευση για τις συντάξεις που δεν έβγαιναν, μέχρι την ικανοποίηση της λύσης των προβλημάτων και την ευγνωμοσύνη του κόσμου για τα προβλήματα που λύθηκαν και πλέον οι συντάξεις εκδίδονται μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων», όπως εξηγεί.

Όλο αυτό έγινε με πολύ κόπο καθώς «υπήρχαν και εσωτερικά προβλήματα, λόγω υπαλλήλων που δεν ήθελαν τον εκσυγχρονισμό του οργανισμού». «Αν δεν τα είχαμε λύσει αυτά, τώρα δεν θα είχα τα… μούτρα να κατέβω υποψήφιος και να ζητήσω την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Σχετικά με τη μετάβαση από πολιτικός επικοινωνιολόγος σε υποψήφιος βουλευτής, ο ίδιος επισημαίνει ότι αυτή ήταν «δύσκολη», ενώ πλέον «η επικοινωνία με τους πολίτες έχει αλλάξει πάρα πολύ, από τις παραδοσιακές εποχές, καθώς τώρα διανύουμε την εποχή των κοινωνικών δικτύων».

«Όλα αυτά που συμβούλευα τους προηγούμενους τώρα καλούμαι να τα κάνω εγώ για τον εαυτό μου. Το πρόβλημα είναι όταν η επικοινωνία υπερκερνάει την ουσία – πλέον όμως οι ψηφοφόροι είναι καλύτερα εκπαιδεύμενοι και αναγνωρίζουν το fake», προσθέτει.

Οι άμεσες προτεραιότητες για τον Όμηρο Τσάπαλο, εφόσον εκλεγεί στην πολύ δύσκολη εκλογική περιφέρεια της Α΄ Αθηνών, είναι η ασφάλεια στις γειτονιές της πρωτεύουσας – ένα πρόβλημα που συνδέεται άμεσα και με την εύρεση στέγης εκεί για νέους ανθρώπους.

Δείτε τη συνέντευξη του Όμηρου Τσάπαλου στο Newsbomb.gr:

«Το μεγάλο πρόβλημα σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, είναι ακριβώς αυτό, ότι λειτουργούν ως μαύρες τρύπες στο κέντρο της πόλης. Η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας θα γίνει με την ανάπτυξη, όχι μόνο με αστυνομικά μέτρα – στοίχημα λοιπόν είναι να επιστρέψουν στις γειτονιές αυτές οι νέοι άνθρωποι. Πώς θα γίνει αυτό; Υπάρχουν πολλά αδιάθετα ακίνητα στα οποία δεν πάει κανείς να μείνει – η πρόταση μου αφορά ειδικά αυτές τις γειτονιές, ώστε να υπάρξουν ισχυρά κίνητρα για τον νέο που θα πάει να μείνει, όπως είναι ο μηδενισμός των επιτοκίων».

Στοίχημα, λοιπόν, «να αναβιώσουν αυτές οι γειτονιές, ώστε να εμπεδωθεί και το αίσθημα της ασφάλειας. Η Αθήνα έχει ανάγκη από ανθρώπους που θαναι δίπλα στο πρόβλημα, μαζί με τους πολίτες, κι αυτή είναι η δέσμευσή μου και τους ζητάω την ψήφο μου. Ο βουλευτής, οφείλει να λειτουργεί ως διαμεσολαβητής και επιταχυντής καταστάσεων ώστε να ικανοποιηθούν τα πάγια αιτήματα των πολιτών», υπογραμμίζει.

Τέλος, ο Όμηρος Τσάπαλος αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο της τελευταίας 4ετίας, σημείωσε ότι «στην πρόκληση των πολλαπλών κρίσεων, η Ελλάδα στάθηκε όρθια και μας έκανε υπερήφανους. Ζητάμε να συνεχίζουμε αυτό το έργο».

Ωστόσο, όπως παραδέχεται, «δεν σταθήκαμε όσο έπρεπε πάνω από τις παθογένειες του βαθέος κράτους, που δυστυχώς προκαλεί μη αναστρέψιμες καταστάσεις, όπως η τραγωδία των Τεμπών», επαναλαμβάνοντας κι ο ίδιος μια μεγάλη συγνώμη. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην τα διορθώσουμε αυτά και να επαναληφθούν τέτοια λάθη», τόνισε.

Καταλήγοντας, στο μήνυμα για τις εκλογές, ο Όμηρος Τσάπαλος αναφέρει:

«Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ποιος ήταν πάντα στη σωστό πλευρά της ιστορίας και ποιος στη λάθος, πριν αποφασίσει τι θα ψηφίσει. Υπάρχει ένα αριστερό μπάχαλο στις θέσεις και στις υποσχέσεις. Εμείς προτείνουμε μια αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, για να μην έχουμε περιπέτειες αλλά μια κυβέρνηση που θα λύνει τα προβλήματα. Αν δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία, τότε σίγουρα η χώρα θα μπει σε περιπέτειες. Κι όποιος δεν πάει να ψηφίσει, να ξέρει ότι η ψήφος του άλλου θα λειτουργήσει εις βάρος του».


Πηγή