Νέα Δημοκρατία: Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν λέει τίποτα για τα συμπληρωματικά νομίσματα

107

Νέα επίθεση στον Ευκλείδη Τσακαλώτο εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία

Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ομάδα των «53» του κόμματος, στην οποία πρωτοστατούν στελέχη όπως ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δίνει η Νέα Δημοκρατία.

Μετά την αιχμηρή ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι «εμείς κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ, άλλοι άφησαν άδεια ταμεία», η Νέα Δημοκρατία, στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει καμία λέξη για τα τοπικά συμπληρωματικά νομίσματα που προτείνουν στο κείμενο προγραμματικών τους προτάσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Ο κ. Τσακαλώτος δεν λέει κουβέντα για τα τοπικά συμπληρωματικά νομίσματα που προτείνουν στο κείμενο προγραμματικών τους προτάσεων! Τι να πει, εξάλλου, όταν αυτά που γράφει το κείμενο με τίτλο «Συμβολή στο κυβερνητικό πρόγραμμα» από τις 12 Μαρτίου 2023 είναι απολύτως ξεκάθαρα. Λέει με σαφήνεια ότι «για τη χρηματοδότηση της περιφερειακής ανάπτυξης σε όλους τους τομείς, θα υιοθετηθεί η χρησιμοποίηση τοπικών μέσων πληρωμής (τοπικά, συμπληρωματικά νομίσματα)».

Τις συγκεκριμένες προτάσεις για χρήση συμπληρωματικού τοπικού νομίσματος συνυπογράφουν εξάλλου, μεταξύ πολλών άλλων, εκτός από τον πρώην υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσακαλώτο, ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθός, η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης επί ΣΥΡΙΖΑ κ. Φωτίου, ο κ. Ψυχογιός, ο κ. Μηταφίδης, η κ. Καββαδία, η κ. Χατζησοφιά και πολλά άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για τα «θεωρητικά κείμενα…» ευτυχώς όλα αυτά που προτείνουν, θα μείνουν πράγματι στη θεωρία, γιατί οι πολίτες στις 21 Μαΐου δεν θα τους επιτρέψουν να τα κάνουν πράξη. Οι πολίτες έπαθαν και έμαθαν. Και δεν θα επιτρέψουν στον κ. Τσίπρα να ξαναπαίξει με τις ζωές και το μέλλον τους.


Πηγή