Τσίπρας στο debate: Φουλ επίθεση σε Μητσοτάκη στη διαδικασία «σούπα»

103

Η αλήθεια είναι πως στην Κουμουνδούρου δεν ξετρελαίνονται στην ιδέα της σημερινής τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών.

Αποφασισμένος να επιτεθεί μετωπικά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναδεικνύοντας θέματα που «κρύβει» ο φιλοκυβερνητικός Τύπος, εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας για το αποψινό debate, ενώ παράλληλα σκοπεύει να απευθυνθεί προς τους πολίτες για να τους δείξει ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος διακυβέρνησης.

Η αλήθεια είναι πως στην Κουμουνδούρου δεν ξετρελαίνονται στην ιδέα της σημερινής τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών. Και οι λόγοι είναι δύο. Αρχικά, γιατί δεν θα υπάρξει τετ α τετ με τον πρωθυπουργό, κάτι που ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε όλο αυτό το διάστημα, προκαλώντας-προσκαλώντας διαρκώς τον αντίπαλο του.

Ο δεύτερος, έχει να κάνει με τη διαδικασία που θα διεξαχθεί η σημερινή αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, την οποία και χαρακτηρίζουν «σούπα». Τόσο γιατί δεν μπορούν να απευθύνουν ερώτημα ο ένας αρχηγός στον άλλον, όσο και γιατί οι δημοσιογράφοι δεν θα έχουν καν το δικαίωμα για μια ελεύθερη ερώτηση.

Με βάση τα παραπάνω, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εξηγούσαν στο Newsbomb.gr ότι πρόκειται για μια παντελώς αδιάφορη υπόθεση, για παράλληλους μονολόγους, κάτι που οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλήρως.

Και όπως σημείωσε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας τη Τρίτη στο Mega, είναι πιθανό το «Μεγάλο Κανάλι» να ξεπεράσει σε τηλεθέαση όλα τα άλλα μαζί το βράδυ της Τετάρτης, αφού θα δείξει τον ημιτελικό του Champions League και όχι τη βαρετή -όπως τη χαρακτήρισε- τηλεμαχία.

Από εκεί και πέρα και από τη στιγμή που η διακομματική επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών αποφάσισε αυτούς τους όρους διεξαγωγής του debate, ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να απευθυνθεί στους πολίτες, σε τρία βασικά σημεία.

Πρώτον, να φανεί η πολιτική απομόνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η σύγκληση των προοδευτικών δυνάμεων – παρά την προεκλογική ένταση. Δεύτερον, να ακούσουν οι πολίτες την πρόταση του για την προοδευτική διακυβέρνηση και τρίτον, να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα πως υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, απέναντι στη «λαίλαπα» Μητσοτάκη.


Πηγή