Νίκος Ανδρουλάκης: «Τώρα έχουμε και τον “γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ”»

98

Εκλογές 2023: ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε ότι συμφωνεί με τον Γιάννη Στουρνάρα ότι η ελληνική οικονομία δεν σηκώνει τις προεκλογικές εξαγγελίες των δύο κομμάτων, σε συνέντευξή του στον Παύλο Τσίμα, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. 

Από τη μία έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που τάζει λαγούς και πετραχήλια και τώρα έχουμε και τον γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ, που τάζει απίστευτα πράγματα, είπε ο κ. Ανδρουλάκης για τις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ, μιλώντας στον Παύλο Τσίμα για τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με όσα δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας ότι η ελληνική οικονομία δεν σηκώνει όλες αυτές τις προεκλογικές εξαγγελίες.

Άσκησε διμέτωπη κριτική στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι είναι αμετανόητοι απέναντι στο σεβασμό των δημοσίων δαπανών. «Και άργησε να τα πει ο Στουρνάρας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Απάντώντας στην κριτική ότι είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι επειδή κάνει κριτική δεν σημαίνει ότι είναι κοντά με τον κ. Τσίπρα, για τον οποίο είπε πως νομίζει ότι «η οικονομία είναι μια αγελάδα που δίνει γάλα χωρίς να την ταϊζεις».

Για την οικονομία, ο Ν. Ανδρουλάκης είπε ότι δεν πάει καλά, το χρέος παραμένει το μεγαλύτερο της Ευρώπης. Πρόσθεσε ότι το ΑΕΠ δεν είναι ποιοτικό, βασίζεται μεν στην αύξηση των εξαγωγων, αλλά είναι συντριπτική και η αύξηση των εισαγωγών.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δημιουργήσει την αίσθηση μιας ανάπτυξης με εσωτερικά δανεικά, έριξε πολλά λεφτά στην πανδημία, έπρεπε να δώσει λιγότερα» είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «πολλές επιστρεπτεες προκαταβολές έγιναν καταθέσεις».

Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να στηριχθεί η μισθωτή εργασία, να παταχθεί η μαύρη εργασία και να μιλάμε με όρους κοινωνικής πραγματικότητας: «Ο πρωθυπουργός επιτίθεται στον ΟΟΣΑ, ενώ το παίζει φιλοευρωπαϊστής» είπε.

Σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση, ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχει διαφορά στην φορολόγηση μιας οικογένειας με παιδιά και μιας οικογένειας χωρίς παιδιά.


Πηγή