Πλεύρης: Προκλητική και άθλια η σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη

104

Στη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου στον δήμο Χειμάρρας, Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 

«Γνωρίζω τον Μπελέρη για πάνω από 20 χρόνια. Είναι ένας άνθρωπος που έχει κάνει αγώνες για τη δημοκρατία και για τα δικαιώματα της εθνικής μας μειονότητας» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, την Παρασκευή (12/05/2023), στον τηλεοπτικό σταθμό One.

«Είχε δεχθεί διωγμούς πολλές φορές, αποκλειστικά και μόνο γιατί υπερασπιζόταν τα δικαιώματα» της μειονότητας, πρόσθεσε ο Υπουργός. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, πρόκειται για «αστεία κατηγορία» και «όλο αυτό που γίνεται είναι μια στοχοποίηση ενός ανθρώπου ο οποίος κατεβαίνει στις εκλογές, που ανήκει στην εθνική μειονότητα, προφανέστατα επειδή τα μηνύματα ήταν ότι ο Φρέντι Μπελέρης θα διεκδικούσε το δήμο Χειμάρρας».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε, τέλος, ότι «η Πολιτεία, η Ελλάδα θα είναι δίπλα του στη δοκιμασία που έχει» και ότι «έχουμε κυρίαρχη υποχρέωση να προστατέψουμε τα δικαιώματα των ομογενών μας».


Πηγή