Νίκος Ανδρουλάκης: «Ανάχωμα στον ελιτισμό της ΝΔ και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ»

92

Εκλογές 2023: Διμέτωπη επίθεση στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε άρθρο του στα «Παραπολιτικά». 

«Οι εθνικές κάλπες της 21ης Μαΐου συνιστούν μια εξαιρετικά κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη μοίρα της πατρίδας μας» τονίζει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Υπογραμμίζει πως «είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε μια ακόμη χαμένη δεκαετία για τον ελληνικό λαό και ιδίως τις νέες γενιές».

Κατά τον Ν. Ανδρουλάκη, η χώρα δεν κινδυνεύει από ακυβερνησία αλλά από ακινησία και τέλμα.

Εν συνεχεία στρέφει τα πυρά του στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνονοτας λόγο για αποτυχημένες επιλογές του κυβερνώντος κόμματος, «που ευνόησαν τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους, με αποτέλεσμα ο λαός να πληρώνει πανάκριβα αγαθά», και για αναξιοπιστία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνεχίζοντας την επίθεση στη ΝΔ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασκεί κριτική για το κράτος δικαίου. «Η θεσμική παρακμή άγγιξε πρωτόγνωρα επίπεδα, με αποκορύφωμα το ζοφερό σκάνδαλο των υποκλοπών, πράγμα που αναγνωρίζουν και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. Στο debate των πολιτικών αρχηγών είχαμε την κυνική ομολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η παρακολούθηση μου ήταν παράνομη καθώς δεν ήμουν ποτέ εθνικός κίνδυνος, όπως με παρουσίαζαν επί μήνες πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και το ψηφιακό παρακράτος της. Επί δέκα μήνες η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά συμπυκνώθηκε στο δίπτυχο: “Νόμιμη παρακολούθηση αλλά πολιτικά εσφαλμένη”. Τελικά αποδείχτηκε ότι δεν ήμουν κίνδυνος για τη Δημοκρατία αλλά για τη Νέα Δημοκρατία».

Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνει πως περιμένει από την ελληνική δικαιοσύνη να καλέσει την εισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, και τον πρώην Διοικητή, Παναγιώτη Κοντολέων, που υπέγραψαν την παρακολούθηση του «με το ψευδές αιτιολογικό του “εθνικού κινδύνου” καθώς και όλους εκείνους, επιχειρηματίες ή πολιτικά πρόσωπα που μπορεί να εμπλέκονται». Η δικαιοσύνη στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, είναι η μόνη αρμόδια να δείξει τον δρόμο, υπογραμμίζει.

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζει «κρεσέντο ανευθυνότητας μιλώντας για επανάληψη της Συμφωνίας των Πρεσπών, αυτή τη φορά στο Αιγαίο».


Πηγή