ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας οργώνει τη χώρα στη τελική ευθεία για τις κάλπες

96

Αποφασισμένος να επενδύσει στο στοιχείο που τον κατέστησε απόλυτο κυρίαρχο τα τελευταία έντεκα χρόνια στην κεντροαριστερά και που τον οδήγησε στο Μέγαρο Μαξίμου το 2015, την προσωπική επικοινωνία με τους πολίτες, είναι ο Αλέξης Τσίπρας, που ετοιμάζεται να «οργώσει» τη χώρα την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Για όποιον τυχόν το ξεχνάει, ο ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές Απριλίου του 2012, ήταν ένας μικρός συνασπισμών κομμάτων της Αριστεράς, που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση πάλευε για την είσοδο του στη Βουλή. Μάλιστα, οι έντεκα συνιστώσες του -με διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές η καθεμιά- ήταν ένα εσωτερικό ανέκδοτο στο πολιτικό σκηνικό.

Αυτό το ανέκδοτο, υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα, που κινήθηκε επιθετικά και με επιδέξιο τρόπο την εποχή του πρώτου μνημονίου, κατάφερε να υποσκελίσει το κραταιό ΠΑΣΟΚ και να καταστεί ο ένας εκ των δύο μεγάλων πόλων του πολιτικού μας συστήματος, κερδίζοντας δύο εκλογικές αναμετρήσεις και αναδεικνυόμενος δύο φορές σε αξιωματική αντιπολίτευση.

Μπορεί σήμερα οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι βρίσκεται πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, όμως στην Κουμουνδούρου αισιοδοξούν ότι θα μπορέσουν να είναι εκείνοι πρώτοι. Η πεποίθηση αυτή πηγάζει από τη δυναμική που δείχνει να έχει ο πρόεδρος τους στις περιοδείες και τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιεί ανά την Ελλάδα, εδώ και σχεδόν έναν χρόνο.

Όπως είπε και ο ίδιος από τα Τρίκαλα, το Σάββατο, το κλίμα του θυμίζει έντονα το 2015, τότε που κάλπαζε προς τη νίκη. Ουδείς, βέβαια, μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα βγάλει η κάλπη της 21ης Μαΐου, όμως ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να κινηθεί με την πετυχημένη συνταγή των προηγούμενων ετών και να απευθυνθεί ο ίδιος στους πολίτες.

Έτσι, οι περιοδείες που πύκνωσαν την περασμένη εβδομάδα, θα συνεχιστούν και αυτή που ακολουθεί. Μετά το Αγρίνιο, την Κυριακή, θα ακολουθήσουν τη Δευτέρα τα Ιωάννινα. Την Τρίτη, θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη στο Ηράκλειο της Κρήτης, την Πέμπτη θα πραγματοποιήσει την κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα, ενώ τελευταία στάση θα αποτελέσει -καθόλου τυχαία- η Αχαΐα, που αποτελεί το μεγαλύτερο «κάστρο» του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια.

Πηγή