Euractiv: Ντέρμπι με μισή μονάδα διαφορά «βλέπει» το poll of polls πολυεθνικών

91

Εκλογές 2023: Σύμφωνα με το EurActiv, η «μάχη» θα κριθεί σε μερικές χιλιάδες ψήφους και αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι Έλληνες ψηφίζουν στις 21 Μαΐου σε μία από τις πιο απρόβλεπτες εθνικές εκλογές των τελευταίων ετών, με τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης αβέβαιο και τους κορυφαίους πολιτικούς να διαφωνούν για την αξιοπιστία των τρεχουσών δημοσκοπήσεων που ευνοούν τους κυβερνώντες συντηρητικούς», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα EurActiv στην ανάλυσή τις για τις Εκλογές 2023 στην Ελλάδα.

Στο δημοσίευμα παρουσιάζει ο μέσος όρος ων εθνικών δημοσκοπήσεων, από το EuropeElects, σύμφωνα με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να λάβει ένα 36,6% έναντι 29,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε διψήφιο ποσοστό ανέρχεται το ΠΑΣΟΚ με 10,3%.

Σημαντικό στοιχείο, ωστόσο, είναι η παρουσίαση δημοσκοπήσεων που διεξάγουν οι πολυεθνικές εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει 1.890.000 ψήφους, ακολουθούμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ με 1.860.000 ψήφους και το ΠΑΣΟΚ με 510.000 ψήφους.


Πηγή