El Pais: «Ο Αλέξης Τσιπρας, η μόνη ελπίδα της Αριστεράς στην Ελλάδα για να ξαναπάρει την εξουσία»

97

Ως τη «μοναδική ελπίδα της αριστεράς» στην Ελλάδα να επιστρέψει στην εξουσία παρουσιάζει τον Αλέξη Τσίπρα η «El Pais», πραγματοποιώντας αναφορά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Στη σελίδα 8 του σημερινού φύλλου η μεγαλύτερη ισπανική εφημερίδα σημειώνει πως: «Ο πρώην πρωθυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καλύτερος υποψήφιος για να τερματίσει τέσσερα χρόνια συντηρητικής διακυβέρνησης».

Εν συνεχεία αναφέρεται στη θητεία Μητσοτάκη με αιχμές για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τα Τέμπη επισημαίνοντας πως ακόμα και στις δυσκολότερες στιγμές είχε πάντα στο πλευρό του τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ: «Ούτε ένα μεγάλο σκάνδαλο κατασκοπείας σε ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφους, στρατιωτικούς, ακόμη και τους υπουργούς του, φαίνεται να έχει επιβαρύνει τον Μητσοτάκη. Οι δασικές πυρκαγιές του 2021, για τις οποίες η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να απολογηθεί λόγω της τρομερής διαχείρισης, δεν έχουν φθείρει ούτε τη Νέα Δημοκρατία. Ούτε η αύξηση της τιμής της κατοικίας, που οδήγησε στην αύξηση των εξώσεων, ούτε η κινητοποίηση καλλιτεχνών και φοιτητών ενάντια στα συντηρητικά εκπαιδευτικά σχέδια, ούτε η κριτική για τις απελάσεις των μεταναστών. Στις χειρότερες στιγμές, τα βασικά ΜΜΕ, με μακρά παράδοση στη στήριξη της δεξιάς, ήταν πάντα στο πλευρό του Εκτελεστικού. Ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης που ζήτησε την ανωνυμία του πιστεύει».

«Η σημερινή συντηρητική κυβέρνηση καυχιέται ότι σταθεροποίησε την οικονομία, μείωσε την ανεργία και την κατεύθυνε προς τον εκσυγχρονισμό. Το σιδηροδρομικό ατύχημα στις 28 Φεβρουαρίου επέφερε ένα βαρύ πλήγμα», τονίζει η El Pais.


Πηγή