Ο διμέτωπος του Τσίπρα στη μάχη για την κυριαρχία στην Κεντροαριστερά

79

Με αυτή τη διαμορφωμένη κατάσταση, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του και να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του στον δρόμο για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση

Ανοιχτό σκοπεύει να διατηρήσει το μέτωπο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον δρόμο προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, ο Αλέξης Τσίπρας, που παράλληλα «ακονίζει τα μαχαίρια του» για τον Νίκο Ανδρουλάκη, επιδιώκοντας να του κόψει τη φόρα που δείχνει να έχει πάρει.

Η Δευτέρα ήταν μια δύσκολη ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το συντριπτικό αποτέλεσμα της Κυριακής έχει προκαλέσει μια μεγάλη ανησυχία και έκδηλη αμηχανία στην Κουμουνδούρου. Αρκούσε απλώς κάποιος να δει τον τρόπο που επιχειρούσαν τα κορυφαία στελέχη του κόμματος να αποφύγουν τους δημοσιογράφους που τους πλησίαζαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου.

Παρά τα όσα διέρρεαν διάφοροι καλοθελητές, ο Αλέξης Τσίπρας θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτή τη δύσκολη μάχη που βρίσκεται προ των πυλών. Μάλιστα, φρόντισε να το κάνει εμφατικά, μέσω δημόσιας δήλωσης, στην οποία δηλώνει «παρών», ξεκαθαρίζοντας ότι ποτέ δεν κρύφτηκε στα δύσκολα.

Με αυτή τη διαμορφωμένη κατάσταση, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του και να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του στον δρόμο για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση που είναι πάρα πολύ κοντά. Βασικός στόχος, είναι το να ανακοπεί το κλίμα εσωστρέφειας που κινδυνεύει να κυκλώσει το κόμμα και τη βάση του.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να ξεκινήσει η προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων της 21ης Μαΐου, αρχικά. Και η απόφαση της Κουμουνδούρου είναι να εφαρμόσει έναν διμέτωπο αγώνα, που ναι μεν θα έχει ως βασικό αντίπαλο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά αυτή τη φορά δεν θα αφήνει στο «απυρόβλητο» τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Επομένως, το αφήγημα με το οποίο θα πορευτεί ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς την κάλπη, θα έχει δύο σκέλη. Αρχικά, να είναι ισχυρό το κόμμα για να μην επιτρέψει τη μετατροπή της χώρας σε «φέουδο», από την ύπαρξη ενός «πρωθυπουργού-ηγεμόνα».

Δευτερευόντως, να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ο βασικός πόλος της προοδευτικής παράταξης. Καλώς ή κακώς, το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα άνοιξε τη όρεξη του ΠΑΣΟΚ, που θέλει να επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο.

Μάλιστα, από την Κουμουνδούρου μέσω της τοποθέτησης για έναν «συστημικό, βολικό δικομματισμό», αφήνουν να εννοηθεί ότι κάποια παράκεντρα εξουσίας προσπαθούν να απαλλαγούν οριστικά από το κόμμα τους και στη θέση του να φέρουν το ΠΑΣΟΚ, έτσι ώστε να ελέγχουν με ευκολία και τους δύο πόλους του πολιτικού συστήματος, κάτι που δεν συμβαίνει τώρα.

Αυτό σημαίνει ότι, πλέον, ανοίγει μέτωπο και με τη Χαριλάου Τρικούπη. «Οι ευγένειες προς τον Ανδρουλάκη, μας τελείωσαν», σημείωσε στο Newsbomb.gr, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα απαντάει στις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά θα οξύνει πάρα πολύ τους τόνους εναντίον του.


Πηγή