ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκαθαρίσματα λογαριασμών με άρωμα από το παρελθόν

67

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζονται τα συντροφικά «μαχαιρώματα» μετά το σοκαριστικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Την εσωκομματική κρίση που επικρατεί στην Κουμουνδούρου μετά τις εκλογές της 25ης Μαΐου ήρθε να γιγαντώσει η σύγκρουση ανάμεσα στον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη και την εκλεγμένη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, με την τελευταία να επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον του πάλαι ποτέ συνοδοιπόρου της στην «Ανανεωτική Πτέρυγα» του Συνασπισμού.

«Εμετικές οι δηλώσεις Παπαδημούλη»

Η Ρένα Δούρου εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση εναντίον του Δημήτρη Παπαδημούλη, με αφορμή τα όσα είπε ο τελευταίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Action24, όπου ζήτησε να βγουν μπροστά τα στελέχη της νεότερης γενιάς.

Η παρέμβαση αυτή θεωρήθηκε από τη Ρένα Δούρου, ως ευθεία αμφισβήτηση του Αλέξη Τσίπρα από την πλευρά του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Εγώ ξαφνιάστηκα. Ο κ. Παπαδημούλης εδώ και πολύ καιρό θορυβωδώς είπε ότι δεν συμμετέχει και όντως δεν συμμετέχει στα συλλογικά όργανα και προτίμησε τον τηλεοπτικό χρόνο για να υποδείξει στα συλλογικά όργανα και στον Αλέξη Τσίπρα τι πρέπει να κάνει. Αυτά δεν τιμούν ούτε την πορεία του ούτε το γεγονός ότι ο κόσμος τον έχει τιμήσει και τον έχει στείλει στην Ευρωβουλή αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια θα τα πούμε και αυτά», σημείωσε αρχικά η εκλεγμένη βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, συνέχισε την επίθεση χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις Παπαδημούλη «στην καλύτερη περίπτωση αηδιαστικές», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδέχεται να έχει άλλα πολιτικά σχέδια. «Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή στο μέσο της μάχης και στο μέσο μιας δύσκολης μάχης που έχουμε ένα διπλό μέτωπο όχι στενά για το κόμμα αλλά για τον τόπο, δηλαδή να σταθούμε δυνατό ανάχωμα στην παντοδυναμία και την αλαζονεία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και να μην κάνουμε το χατίρι όσων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ να δουν τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρεται να μπαίνουν κάποιοι σε ονοματολογία», συμπλήρωσε η Ρένα Δούρου.

Μια σύγκρουση από το παρελθόν

Η πρώτη δημόσια αντιπαράθεση των δύο κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε το 2015, λίγους μήνες μετά τη νίκη του Αλέξη Τσίπρα, την παραμονή της 25ης Μαρτίου. Και έκτοτε, ουδέποτε αποκαταστάθηκε η μεταξύ τους σχέση.

«Θερμή παράκληση προς τους συναρμοδίους, οι εθνικές επέτειοι να εορτάζονται στο μέλλον διαφορετικά. Με λιγότερα έξοδα και χωρίς πολύ ταρατατζούμ» είχε γράψει τότε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Οι συναρμόδιοι για την παρέλαση ήταν το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και η Περιφέρεια Αττικής. Δηλαδή ο Πάνος Καμμένος και η Ρένα Δούρου. Επομένως, ήταν δεδομένο ότι τα πυρά Παπαδημούλη δεν αφορούσαν μόνο τον Καμμένο, αλλά και τη Δούρου.

Έτσι το εξέλαβε και η τότε Περιφερειάρχης Αττικής, η οποία απάντησε και αυτή μέσω του δημοφιλούς δικτύου και σε ανάλογο ύφος. «Θερμή παράκληση προς τιτιβίζοντες: τα πολιτικά ζητήματα δεν λύνονται με 140 χαρακτήρες. Άλλο η πολιτική κι άλλο η αυτοπροβολή…» έγραψε η Δούρου.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου όμως επανήλθε, υποστηρίζοντας ότι «με αφορμή τις αυριανές παρελάσεις, πρότεινα λιγότερα έξοδα και υπερβολές. Εισέπραξα, αντί για αντίλογο, βολές επί “προσωπικού”. Λυπάμαι πολύ…». Κάπου εκεί έληξε και ο διάλογος.

Η αιτία της κρίσης φέρεται να αποτελούσε η πρωτοκαθεδρία της εσωκομματικής τάσης στην οποία συνυπήρχαν, Παπαδημούλης και Δούρου, δύο ισχυρές προσωπικότητες με μεγάλη προσωπική επιρροή. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι εκείνη την εποχή, πρωταγωνίστησαν στις μεγάλες μάχες των ευρωεκλογών και των περιφερειακών εκλογών, αντίστοιχα, αποτελώντας την αιχμή του δόρατος για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σοκαριστική εξέλιξη στην Κουμουνδούρου

Αυτό που σοκάρισε τους συντρόφους τους στην Κουμουνδούρου δεν ήταν η κόντρα των δύο, αλλά το γεγονός ότι είχε δημόσιο χαρακτήρα. Άλλωστε δεν είναι απλά στελέχη του κόμματος, αλλά εκλεγμένα σε κορυφαίες θεσμικές θέσεις. Επίσης, συνυπήρξαν για πολλά χρόνια στην ίδια εσωκομματική ομάδας που διαδέχτηκε τους ανανεωτικούς, οι οποίοι αποχώρησαν στο Συνέδριο του 2010 για να ιδρύσουν τη ΔΗΜΑΡ.


Πηγή