Θοδωρής Πελαγίδης: Ποιος είναι ο νέος υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών

135

O Θόδωρος Πελαγίδης θα ασκεί τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Θόδωρο Πελαγίδη επέλεξε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, για τη θέση του υπουργού Οικονομικών. O κ. Πελαγίδης θα ασκεί τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο Θόδωρος Πελαγίδης, υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών έως τις νέες εκλογές στις 25 Ιουνίου, είναι Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας με αρμοδιότητες, μεταξύ των άλλων, την εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής, τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, τα συστήματα πληρωμών και διακανονισμού, την εξυγίανση τραπεζών. Είναι, επίσης, Πρόεδρος της Επενδυτικής Επιτροπής, της Επιτροπής Μέτρων Εξυγίανσης και της Επιτροπής Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Τράπεζας.

Από το 2004 ο Θόδωρος Πελαγίδης είναι Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Από τον 2012 έως το 2020 διετέλεσε NR Senior Fellow στο Brookings Institution USA. Έχει σπουδάσει οικονομικά στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης (πτυχίο, 1987 με υποτροφία ΙΚΥ), Sussex (M.Phil., 1989), Paris (Doctorat, 1993 με υποτροφία SPES των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων) & Harvard CES (Post-Doc, 1993 & 1995 με υποτροφία ΝΑΤΟ).


Πηγή