Ευρωεκλογές 2019: Κόκκαλη, Κονιόρδου, Ραλλία Χρηστίδου και «τζουντόκα» Νικολαΐδη κατεβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

837

Δέκα ακόμα υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές 2019 ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (26/03).

Ονόματα – «εκπλήξεις» περιείχε η νέα λίστα υποψηφίων που ανακοίνωσε το κυβερνών κόμμα.

Ανάμεσα στους υποψήφιους και ο Πέτρος Κόκκαλης, το όνομα του οποίου συζητιόταν εδώ και πολλές μέρες.

Το όνομα που προκαλεί έκπληξη σε πολλούς είναι αυτό της τραγουδίστριας Ραλλίας Χρηστίδου, η οποία ωστόσο είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2011.

Πραγματική έκπληξη είναι η υποψηφιότητα του ολυμπιονίκη του Τae Κwon Do, Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Αναλυτικά η λίστα με τους δέκα υποψήφιους:

  • ΑΓΓΕΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
  • ΓΡΕΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
  • ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ ΜΑΡΙΟΣ
  • ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟς
  • ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ ΛΥΔΙΑ
  • ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
  • ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
  • ΡΕΛΛΑΣ
  • ΣΠΟΥΡΔΑΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
  • ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΡΑΛΛΙΑ

Στην πρώτη του δήλωση ο Πέτρος Κόκκαλης ως εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «Κόσμος» σημείωσε:

«Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία και βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική αλλαγή και την εξάντληση των φυσικών πόρων, την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων και την ύπαρξη ακραίων ανισοτήτων, αποτελεί υποχρέωση όλων μας να αναλάβουμε δράση. Είναι, λοιπόν, ιδιαίτερη τιμή η συμμετοχή μου στο ευρωψηφοδέλτιο “ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ”, ως εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης “ΚΟΣΜΟΣ”.

Ο ΚΟΣΜΟΣ είναι μία πολιτική κίνηση που εμπνέεται από τις αρχές της αειφορίας, της αλληλεγγύης, της καινοτομίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Με στόχο τη συλλογική ευημερία, ο ΚΟΣΜΟΣ συμβάλλει στον επαναπροσανατολισμό της πολιτικής προς μια νέα κατεύθυνση στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Γη. Είναι η πρώτη κίνηση πολιτών, η οποία έχει ευθυγραμμίσει την πολιτική της δράση με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ, οι οποίοι υπεγράφησαν από 193 χώρες το Σεπτέμβριο του 2015.Για την επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων και με ορίζοντα το 2030, οφείλουμε να έχουμε μετρήσιμες πολιτικές και να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Μαζί με πολλούς άλλους και άλλες, πάνω από δέκα χρόνια, αγωνιζόμαστε για την προώθηση αυτών των αρχών μας. Τώρα έχει έρθει η ώρα να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα στον αγώνα για το μέλλον της Ευρώπης. Προσερχόμαστε, λοιπόν, στην πλατιά ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που σηματοδοτεί αυτό το ψηφοδέλτιο, με σκοπό να συμβάλουμε στην αναχαίτιση του ακραίου συντηρητισμού στην Ευρώπη και την υπεράσπιση της δημοκρατίας, αλλά και στην ηχηρή ανάδειξη των 17 Παγκόσμιων Στόχων, ως κεντρική προτεραιότητα, στη λήψη των αποφάσεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Πρόθεσή μου είναι, ως εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης “ΚΟΣΜΟΣ”, να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε η Ευρώπη να βαδίσει στον δρόμο της αλληλεγγύης, της γνώσης και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ένας κόσμος είμαστε, δεν υπάρχει άλλη Γη. Είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε τώρα για τον εναλλακτικό μονόδρομο της αειφορίας και της αλληλεγγύης».


Πηγή