«Ξεκινάμε από την αρχή» – Ο Τσίπρας χάραξε τον οδικό άξονα για 25η Ιουνίου

60

Την πυξίδα την οποία θα ακολουθήσουν όλοι στην Κουμουνδούρου, έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεπεράσει το ισχυρό σοκ από τη συντριβή της 21ης Μαΐου, έδειξε στα στελέχη της Εκλογικής Επιτροπής, τη Δευτέρα, ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από όλους να την ακολουθήσουν πιστά και χωρίς παρεκκλίσεις.

Εξορμήσεις

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε σε όλα τα πρόσωπα που θα αναλάβουν να «τραβήξουν το κάρο», μια πρώτη χρέωση. Θα οργώσουν την Ελλάδα από άκρη σε άκρη. Θα μιλάνε στους πολίτες, θα ακούν και θα είναι οι βασικοί εισηγητές σε σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά την προεκλογική περίοδο – ο καθένας στον τομέα που ειδικεύεται.

Πρόγραμμα

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι το πρόγραμμα που κατέθεσαν προεκλογικά απαντάει στις προκλήσεις του σήμερα, αλλά και του αύριο για τους πολίτες. Ειδικά για τη μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους, αφού αυτούς έχει στο επίκεντρο.

Όμως, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, αναλώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στο να απαντούν με ποιον θα κυβερνήσουν και πως, με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγχυση ως προς την πραγματική στόχευση τους.

Πλέον, η εντολή προς όλους είναι το να βάζουν στην πρώτη γραμμή τις προγραμματικές τους δεσμεύσεις, έτσι ώστε να φτάσουν στους πολίτες αυτούσιες και όχι μέσω του «παραμορφωτικού φακού» των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Καθημερινότητα

Ένα ακόμα σημείο που ο Αλέξη Τσίπρας επιμένει, είναι τα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών. Η ακρίβεια, οι δυσκολίες των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, η κατοικία των νέων ανθρώπων, η Υγεία και η Παιδεία, θέλει να μετατραπούν σε «παντιέρα» του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην άκρη η αντιπαλότητα με το ΠΑΣΟΚ

Το είπε και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Βασικός αντίπαλος ήταν και παραμένει η Δεξιά. «Δεν θα αναλωθούμε σε μικροπολιτικούς εμφυλίους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χθες, στο Αιγάλεω, στη μακροσκελή του δήλωση, απέφυγε κάθε αναφορά στη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο στην παρούσα συγκυρία.

Φρεσκάδα, όχι τοξικότητα

Ένα ακόμα στοιχείο ιδιαιτέρως σημαντικό, είναι η επιλογή των προσώπων που στάθηκαν δίπλα του κατά τη δήλωση του, στο Αιγάλεω. Τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο πλάνο, δεν έχουν εμπλακεί σε «σκυλολαυγάδες», δείγμα ότι θέλει να αποφύγει την τοξικότητα της προηγούμενης κάλπης.


Πηγή