Οικονόμου: Η ΝΔ μειώνει φόρους, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζονται ποιος θα βάλει περισσότερους

126

O Γιάννης Οικονόμου μίλησε για σύγκρουση δύο διαφορετικών σχολών σκέψης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, με τους ψηφοφόρους να καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στην καθαρή πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και μια «τρικυμία που θα “βρέχει” φόρους».

«Αυτό που γίνεται τώρα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης προεκλογικής περιόδου, είναι θετικό: ότι δηλαδή συγκρούονται δύο διαφορετικές σχολές σκέψης σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, το υπόδειγμα πολιτικής και διακυβέρνησης. Από τη μια έχουμε την πεντακάθαρη άποψη της Νέας Δημοκρατίας για τον τρόπο με τον οποίον πρέπει να προχωρά η ανάπτυξη, ένα μείγμα που πέτυχε πρωτοφανείς ρυθμούς ανάπτυξης και ενίσχυσης της οικονομίας και ταυτόχρονα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, όλων των στρωμάτων της, στη δύσκολη περίοδο των κρίσεων: μείωση της ανεργίας, ίδρυση καινούριων εταιριών, ενίσχυση ευπαθών ομάδων κατά τη διάρκεια της κρίσης», τόνισε χαρακτηριστικά στον αέρα του ΑΝΤ1 και στη συνέχεια υποστήριξε:

«Από την άλλη, έχουμε έναν ανταγωνισμό σε επίπεδο Αντιπολίτευσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: στη φοροεπιδρομή, στην αφαίμαξη της κοινωνίας της δημιουργίας, στο ξεζούμισμα κάθε προσπάθειας που οδηγεί στην προκοπή. Με πράγματα που ξεκινούν από υπερφορολόγηση μεγάλων δήθεν εταιριών, χωρίς κανέναν να λέει ποιες είναι, αγνοώντας πραγματικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας. Αγνοώντας ότι η ελληνική οικονομία προέρχεται από μια πολύ μεγάλη φάση αποεπένδυσης, ότι για να έχεις μείωση της ανεργίας, εισόδημα, για να δημιουργήσεις πλούτο, πρέπει να δώσεις κίνητρα που να λαμβάνουν υπόψη τι γίνεται στον κόσμο, πώς θα δημιουργήσεις πλούτο για να τον διανείμεις μετά.

Με το κράμα πολιτικής που εφαρμόσαμε το προηγούμενο διάστημα, όχι σε ήρεμα νερά -γιατί αυτό το ξεχνάμε, θα έλεγα «έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι μας»- δεν παραδοθήκαμε. Δεν ρίξαμε «λευκή πετσέτα». Οδηγήσαμε την κατάσταση έτσι ώστε να είναι η ελληνική κοινωνία το 2023 καλύτερα από ότι ήταν το 2019. Αυτό δεν φαίνεται μόνο από τις καταθέσεις, αλλά από τη μείωση της ανεργίας, τους λιγότερους φόρους. Από τη μία έχουμε αυτήν την καθαρή άποψη και από την άλλη μία τρικυμία που «βρέχει» μόνο φόρους».


Πηγή