«Πύρα» από τη Νέα Δημοκρατία για την «επαναφορά της απλής αναλογικής» του Γιώργου Τσίπρα

58

Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την απλή αναλογική αν επανεκλεγεί κυβέρνηση, προκάλεσε νέες αντιδράσεις. Οργισμένη ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία.

«Θα την επαναφέρουμε (σ.σ. την απλή αναλογική). Το πότε θα την επαναφέρουμε δεν θα σας το πω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Τσίπρας σε πολιτική συζήτηση το βράδυ της Πέμπτης (1/6) στην ΕΡΤ. Ο εξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται ότι δεν ενστερνίζεται την άποψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι στις εκλογές 2023 το αποτέλεσμα συνιστά στρατηγική ήττα της απλής αναλογικής.

«Δυστυχώς η ΝΔ υπερασπίζεται μετά μανίας μια τέτοια καθυστέρηση. Εμείς φέραμε την απλή αναλογική γιατί ήταν πάγιος πόθος και αίτημα της δημοκρατικής παράταξης», σχολίασε σε άλλο σημείο ο κ. Τσίπρας.

Νέα Δημοκρατία: Στον ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται την πραγματικότητα

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας ήρθε μέσω ανακοίνωσης στην οποία η απλή αναλογική και ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται ως οι υπαίτιοι για το γεγονός ότι η χώρα δεν έχει σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές και οδηγείται σε δεύτερες κάλπες.

«Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα για επαναφορά της απλής αναλογικής δείχνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται ακόμη και τώρα να αποδεχθούν την πραγματικότητα. Οι υπαίτιοι για το γεγονός ότι η χώρα δεν διαθέτει, ήδη, ισχυρή κυβέρνηση επαναφέρουν στο τραπέζι το εκλογικό σύστημα που απορρίφθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο από τους πολίτες στις 21 Μαΐου», αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ούτε μαθητευόμενους μάγους, ούτε ιδεοληπτικές εμμονές. Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις, σταθερότητα και προοπτική, τις οποίες εγγυώνται μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης», προσθέτει.


Πηγή