Κώστας Μπακογιάννης: Ολοκληρωμένο διαχειριστικό σχέδιο για Φιλοπάππου, Πνύκα και Αστεροσκοπείο (vid)

784

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανέλυσε το πλάνο δράσης που έχει για μια έκταση 670 στρεμμάτων, στη σκιά της Ακρόπολης.

«Για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τη θέση που μας αξίζει στον κόσμο, δεν μπορεί να μένουμε μόνο σε αυτά που έχουμε κληρονομήσει. Πρέπει να τα διαφυλάξουμε, να τα προστατεύσουμε και να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Αυτό είναι το στοίχημα για όλους εμάς. Ξεκινώντας από εδώ, από την καρδιά της Αθήνας», τόνισε περπατώντας στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι μιλάμε για τον μεγαλύτερο χώρο πρασίνου στην Αθήνα, έκτασης 670 στρεμμάτων στη σκιά της Ακρόπολης, στους λόφους της Πνύκας, του Φιλοπάππου και του Αστεροσκοπείου.

«Ο Δήμος της Αθήνας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Χρειάζεται ολοκληρωμένο διαχειριστικό σχέδιο, φωτισμός, καθαριότητα, φύλαξη, συντήρηση του πρασίνου, και αξιοποίηση αυτού του μοναδικού μνημείου αρχιτεκτονικής που είναι το αναψυκτήριο του Πικιώνη», ξεκαθάρισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων. Και πρόσθεσε: «Είναι κάτι το μοναδικό. Είναι ένας πραγματικά εμβληματικός χώρος. Ένας χώρος που συμβολίζει το χθες, το σήμερα αλλά και το αύριο της Αθήνας. Ένας χώρος που συνδυάζει τον Πολιτισμό με τη φύση. Είναι αυτό που μας κάνει διαφορετικούς, είναι το πολύ μεγάλο μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε από την υπεύθυνη για τον χώρο Αρχαιολόγο Μαρία Ντούρου και την Αρχαιοφύλακα Πελαγία Ζαλούμη οι οποίες ζήτησαν τη στήριξη του Δήμου δεδομένου ότι ακόμα και απλά ζητήματα όπως η αλλαγή των καλαθιών για τα απορρίμματα αλλά και πιο σύνθετα όπως η πυρασφάλεια, στην πράξη γίνονται δύσκολα.

Πηγή