Ο Μητσοτάκης ψάχνει ποσοστά «καύσωνα» για την θερινή κάλπη

46

Εκλογές 2023: Ποσοστά «καύσωνα» πάνω από 40% – 41% – και ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα – ψάχνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με φόντο την θερινή κάλπη της 25ης Ιουνίου

Με το βλέμμα στα εθνικά ζητήματα, αλλά και στα θέματα της πίστης και της ορθοδοξίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιόδευσε σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Ωραιόκαστρο. «Πάμε να πετύχουμε ποσοστά καύσωνα στις επόμενες εκλογές» δήλωσε από το Κιλκίς ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος.

«Πολλές φορές και στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας που κάναμε πριν την κάλπη της 21ης Μαΐου, παρομοίαζα το όνειρό μου για την πατρίδα μας σαν ένα σπίτι το οποίο είναι μισοτελειωμένο. Έχουμε ρίξει τα θεμέλια, έχουμε αρχίσει και χτίζουμε τους ορόφους, αλλά ακόμα δεν έχουμε τελειώσει τη δουλειά» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στο Κιλκίς, ζητώντας «ζητώ να κάνουμε μαζί αυτήν την προσπάθεια να αυξήσουμε και άλλο τα ποσοστά μας».

Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα εθνικής ασφάλειας της χώρας και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι «η πολιτική της φύλαξης των συνόρων της πατρίδας μας θα συνεχιστεί, χωρίς εκπτώσεις» και ότι «ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί». Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «εμείς θα οικοδομήσουμε το νέο ΕΣΥ σε πείσμα όσων υποκριτικά ισχυρίζονται ότι νοιάζονται για τη δημόσια υγεία».

Γήπεδο ΠΑΟΚ

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων, επανέλαβε «μια δέσμευσή μας την οποία πρέπει να υλοποιήσουμε εδώ για τη βόρεια Ελλάδα. Λοιπόν, γήπεδο και στον ΠΑΟΚ. Ουδέποτε στην Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν είχαν δρομολογηθεί τόσα σημαντικά, τόσα μεγάλα έργα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ζητήματα εργαλειοποίησης της πίστης λέγοντας από το Ωραιόκαστρο: «Η πίστη δεν φυλακίζεται στα όρια κάποιων μικρών κομμάτων… η ορθοδοξία ενώνει, δεν διχάζει. Και θέλω με την ευκαιρία αυτή να απευθυνθώ σε όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι πιστεύουν ότι υπάρχουν κόμματα, ειδικά μικρά κόμματα, ανύπαρκτα κόμματα, τα οποία δεν τα γνωρίζουμε, τα οποία μπορούν να εκφράσουν αυτά αυθεντικά το Θρησκευτικό συναίσθημα», είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος χωρίς να το κατονομάσει στο κόμμα Νίκη, αλλά και στο κόμμα του Βελόπουλου. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μητσοτάκης: «Και θέλω να τους πω ότι η πίστη δεν φυλακίζεται στα όρια κάποιων μικρών κομμάτων. Η πίστη και η Ορθοδοξία ενώνει, δεν διχάζει. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Ας αφήσουν, λοιπόν, διάφοροι, οι οποίοι θέλουν να δοξάζονται κρυπτόμενοι, στην άκρη, αυτές τις λογικές, ότι, δήθεν, αυτοί εκφράζουν την Εκκλησία και την Ορθοδοξία και κάποιοι άλλοι είμαστε λιγότερο ορθόδοξοι ή λιγότερο πιστοί από αυτούς. Δεν νομίζω ότι τα επιχειρήματα αυτά μπορούν να στέκουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία του 2023. Και θέλω, επίσης, να απευθυνθώ και σε αυτούς, οι οποίοι με πολλή μεγάλη ευκολία μιλούν για πατριωτισμό για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και να τους ζητήσω να αναλογιστούν: Ποια κυβέρνηση ήταν αυτή, η οποία μέσω πολύ μεγάλων δυσκολιών κατάφερε και κράτησε σταθερό τον στόχο της χώρας και έκανε σήμερα την Ελλάδα πολύ πιο ισχυρή από ό,τι ήταν το 2019; Επενδύσαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας με τέτοιο τρόπο ώστε, ουσιαστικά, έχουμε ανατρέψει την ισορροπία των δυνάμεων στο Αιγαίο μέσα σε μία τετραετία».

Κλιμάκιο της ΝΔ και στην Ροδόπη

Ταυτόχρονα με την περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βόρεια Ελλάδα, επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα της Ροδόπης πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Χανίων και πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής της Θράκης κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, συνοδευόμενη από τον συντονιστή εκλογικού αγώνα, πρώην υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Χαρδαλιά. Και σε αυτή την περιοχή η ΝΔ δίνει μεγάλη σημασία με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα και τις καταγγελίες που αφορούν στους μουσουλμάνους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Χαρδαλιάς συνοδευόμενοι από τους πολιτευτές του νομού αλλά και μέλη της ΔΕΕΠ και των ΔΗΜΤΟ, επισκέφθηκαν τα χωριά του ορεινού όγκου, και συγκεκριμένα τη Βυρσίνη, τη Μυρτίσκη και την Οργάνη όπου και συναντήθηκαν με κατοίκους και επικοινώνησαν τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Αμέσως μετά πραγματοποίησαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο και τους αντιπεριφερειάρχες Ροδόπης και Ξάνθης, στην πόλη της Κομοτηνής, επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Ξυλαγανής ενώ συνομίλησαν με κατοίκους και επαγγελματίες των γύρω χωριών σε μία ανοιχτή συγκέντρωση, όπου αναδείχθηκαν οι ιδιαιτερότητες της περιοχής αλλά και οι αναπτυξιακές της δυνατότητες.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο εκπρόσωπος της ΝΔ Ακης Σκέρτσος επανήλθε χθες στο θέμα της Θράκης και απάντησε με δική του δήλωση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Ροδόπης και των υποψήφιων βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να απολογηθεί για τις ανθελληνικές επιλογές που έχει κάνει στη Θράκη αντί πινακίου ολίγων ψήφων, ζητάει και τα ρέστα. Ο κ. Τσίπρας είχε πλήρη ενημέρωση πριν την προκήρυξη των εκλογών ότι οι 2 υποψήφιοι που επέλεξε να στηρίξει μέχρι τέλους προσωπικά και κομματικά είχαν ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη του τουρκικού προξενείου ως εκφραστές της πιο ακραίας αναθεωρητικής προπαγάνδας.

Κι όμως, αυτό δεν τον εμπόδισε να τους δώσει το χρίσμα του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για να μπορούν ανεμπόδιστα να υπηρετούν “υβριδικές επιθέσεις” πλέον και εντός ελληνικών συνόρων», επισημαίνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος.

Και τονίζει: «Επαναλαμβάνουμε, η τελική εκλογική έκβαση στη Ροδόπη δεν έχει κομματικό αλλά εθνικό χαρακτήρα. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος και δεν ανέχεται παρεμβάσεις στα εσωτερικά της με “δούρειους ίππους” που υπηρετούν αλλότρια -πάντως σίγουρα όχι τα εθνικά- συμφέροντα».

«Υ.Γ. Οι δύο υποψήφιοι βουλευτές που έχουν πιει το αμίλητο νερό, θα πάρουν επιτέλους θέση για το αν διεκδικούν την ψήφο της μουσουλμανικής ή της “τουρκικής” μειονότητας;», καταλήγει εν είδει υστερογράφου, στη δήλωσή του ο κ. Σκέρτσος.


Πηγή