Το δίλημμα του Τσίπρα: ΣΥΡΙΖΑ ή Μητσοτάκης

53

Να καταστήσει σαφές στους προοδευτικούς ψηφοφόρους πως στις κάλπες της 25ης Ιουνίου διακυβεύονται πολύ περισσότερα πράγματα από το αν θα κριθεί ένα κόμμα ή ένας πολιτικός αρχηγός, επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, που θέτει ξεκάθαρα το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή Μητσοτάκης.

Η στρατηγική επιλογή της απλής αναλογικής αποδείχθηκε μεγάλο λάθος για την Κουμουνδούρου. «Στρατηγικό», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος ο αρχηγός της, καθώς έστρεψε τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ και στην «αγκαλιά» όμορων πολιτικά κομμάτων.

Πλέον, όμως, με την απλή αναλογική να ανήκει οριστικά στο παρελθόν και το μπόνους των εδρών να βρίσκεται στο τραπέζι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φέρει τους πάντες προ των ευθυνών τους. Ακόμα και τους προοδευτικούς ψηφοφόρους που είτε ψήφισαν κάποιο άλλο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου, είτε σκέφτονται να το κάνουν στην επόμενη αναμέτρηση.

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας, που μέσω της μιντιακής της υπεροχής προσπαθεί να πείσει τους κεντροαριστερούς πολίτες πως καλύτερη λύση για αυτούς θα είναι το να ψηφίσουν οτιδήποτε άλλο εκτός από ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, σημειώνουν πως οι ψηφοφόροι θα πρέπει να αναλογιστούν πόσο σημαντικό είναι να πάει ένα κόμμα από το 5% στο 6%, από το 7% στο 8% και πόσο σημαντικό είναι το να υπάρχει ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ, που θα αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Οφείλει να γνωρίζει (σ.σ. ο κάθε πολίτης) ότι κάθε ψήφος που δεν θα κατευθυνθεί στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε άλλα μικρότερα κόμματα, αντικειμενικά, είναι ψήφος που ευνοεί τον σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη. Διότι ο σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη είναι ένας: Ο κατακερματισμός των δυνάμεων, ώστε την επόμενη μέρα να μην υπάρχει αντίπαλος», σημείωσε την Κυριακή, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επιμείνει σε αυτό το κάλεσμα προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες, ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα με το κόμμα του, επιμένοντας στο δίλημμα Τσίπρας ή Μητσοτάκης.

Στην αντεπίθεση για τη Ροδόπη

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την αντεπίθεση του για το ζήτημα που έχει προκύψει με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στη Ροδόπη, Φερχάτ Οζγκιούρ, τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε λίγο, ούτε πολύ, παρουσίασε ως τον δήθεν «εκλεκτό» της Άγκυρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στη Νέα Δημοκρατία σε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, μιλώντας για «κυπατζήδικες μεθόδους», «αθλιότητες Μητσοτάκη» και «λογική μαφίας». Μάλιστα, σήμερα θα σηκώσει ακόμα περισσότερο το ζήτημα, καθώς θα επισκεφτεί για το θέμα τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά.


Πηγή