Ναυάγιο στην Πύλο: Στην Καλαμάτα την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας

58

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το χώρο που μεταφέρονται οι διασωθέντες μετανάστες και θα ενημερωθεί για την πορεία της επιχείρησης διάσωσης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα (Πέμπτη 15/06/2023) στην Καλαμάτα στο χώρο που μεταφέρονται οι διασωθέντες μετανάστες από το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Στη συνέχεια θα ενημερωθεί από τις αρμόδιες Αρχές για την πορεία της επιχείρησης διάσωσης.​

Την Τετάρτη, ο Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε «στην ανάγκη να προτάξουμε την ανθρωπιά και να σταθούμε δίπλα τους επιζήσαντες του ναυαγίου νοτιοδυτικά της Πύλου».

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του αναφέρει: «Όσο περνάνε τα λεπτά, αυξάνονται οι νεκροί στο ναυάγιο νοτιοδυτικά της Πύλου. Πρόκειται για μια ανθρώπινη τραγωδία, η οποία αποτυπώνει με τον πιο θλιβερό τρόπο την απελπισία όσων αναζητούν άσυλο στην Ευρώπη. Η στιγμή απαιτεί να προτάξουμε την ανθρωπιά και να σταθούμε δίπλα στους επιζήσαντες του ναυαγίου, εντείνοντας παράλληλα κάθε προσπάθεια εντοπισμού των αγνοουμένων. Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, προκειμένου να ενημερωθώ για τις συνθήκες της τραγωδίας. Ήδη κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής την Αθηνά Λινού και τον Αλέξη Χαρίτση είναι στην περιοχή».


Πηγή