Αγγελόπουλος, πολιτευτής Σάμου, ΝΔ: «Μνημείο στρατηγικών λαθών και τοξικότητας η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ»

54

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας σε Σάμο-Ικαρία και πρώην δήμαρχος, σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr σκιαγραφεί το εκλογικό αποτέλεσμα, δίνοντας το σύνθημα για την καθοριστική δεύτερη αναμέτρηση, το αποτέλεσμα της οποίας αφορά, κυρίως και πρωτίστως, και τη νησιωτική πολιτική που θα ακολουθηθεί τα επόμενα χρόνια.

«Η καταλυτική διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας στην πρώτη αναμέτρηση δείχνει ότι η ευρύτερη κοινωνία θέλει ομαλό βίο και εξέλιξη προς την πρόοδο, αλλά και ασφάλεια από τους εξωτερικούς κινδύνους. Ήταν απόδειξη της δημοκρατικής πυγμής του κόμματος και η επιβράβευση μιας σταθερής πορείας της προηγούμενης 4ετίας για όλα τα θέματα», αναφέρει ο έμπειρος πολιτικός και νομικός, Μιχάλης Αγγελόπουλος, σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr.

Η αιτία αυτής της αναπάντεχα μεγάλης διαφοράς, ήταν και θέμα της πολιτικής -αλλά και της τακτικής-, ωστόσο, που ακολούθησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα μνημείο στρατηγικών λαθών, αφού στόχευσε μόνο το πρόσωπο του πρωθυπουργού και όχι πολιτικές, ενώ δεν είχε και τίποτα να προτείνει. Το μόνο που κατάφερε, ήταν να δημιουργήσει ανασφάλεια στον πολίτη για την ίδια την αντιπολίτευση. Η τοξικότητα και οι προσωπικές επιθέσεις, μαζί με τον κόλαφο της απλής αναλογικής, έφεραν όμως το αντίθετο αποτέλεσμα», σημειώνει, ενώ μάλιστα εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, την επόμενη διετία, ίσως καταλήξει να γίνει τρίτο κόμμα.

Σχετικά με τις εκλογές της Κυριακής, ο υποψήφιος βουλευτής, που έλαβε χιλιάδες ψήφους από τους συμπολίτες του σε ένα παραδοσιακά «αριστερό κάστρο», ωστόσο δεν εκλέγεται ο ίδιος, εκτιμά ότι το κόμμα του τελικά θα λάβει την αυτοδυναμία, παρά την ανησυχία της «χαλαρής» ψήφου, αφού θα κινηθεί σε ένα ποσοστό της τάξεως του 39-42%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «θα δώσει μάχη να έχει το «2» μπροστά στο ποσοστό του».

«Πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα στο καθήκον μου και η μάχη συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα μέχρι τις εκλογές. Ο λαός θέλει συζήτηση, επιχειρήματα, όχι ψευδείς υποσχέσεις», τονίζει.

Ο ίδιος, στο Newsbomb.gr μιλάει επίσης για τον δικό του πολιτικό αγώνα, υπό το πρίσμα της μεγάλης του εμπειρίας στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και ειδικά στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ αναφέρεται και στο μέλλον του στον πολιτικό στίβο, ενώ η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τις ανάγκες, τα έργα που έγιναν, αλλά και το όραμα για τα νησιά μας.

«Τα νησιωτικά ζητήματα οφείλουν να βρουν την έκφρασή τους, διότι το 2024 θα έχουμε το ευρωπαϊκό έτος νησιών κι αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία», υπογραμμίζει.

Τέλος, ερωτώμενος για το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο, μιας και ο ίδιος έχει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, επισημαίνει ότι η Ε.Ε. αφέθηκε στην επιβάρυνση των χωρών πρώτης εισόδου δίνοντας απλά χρήματα «τα οποία δεν λύνουν ποτέ πολιτικά προβλήματα».

«Είναι θετική η νέα συμφωνία για το άσυλο αλλά έχει πολλά κενά , χρειάζεται μεγάλη επεξεργασία το ζήτημα. Υπάρχει μακρύς δρόμος και για την Ε.Ε. και για τη χώρα μας για αυτό. Θα πρέπει να γίνει και έρευνα μετά από μια 3ετία για το τι κάνουν οι μετανάστες αφού μείνουν στη χώρα, που δουλεύουν, τι κοινότητες δημιουργούν, το ποσοστό τους», αναφέρει.

«Η διαφορά στη διαχείριση του θέματος τώρα σε σχέση με το 2015 είναι χαώδης. Στα νησιά από τους 90.000 μετανάστες, πλέον φιλοξενούνται μόλις 14.000 κι αυτό καταδεικνύει την πρόοδο που έχει γίνει, αλλά πλέον να αναλάβει η Ευρώπη τις ευθύνες της», καταλήγει ο Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Δείτε τη συνέντευξη του Μιχάλη Αγγελόπουλου στο Newsbomb.gr:


Πηγή