Τι απαντούν τα στελέχη της ΝΔ στα σχόλια για τα κόμματα εκ δεξιών της που μπήκαν στη Βουλή

51

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σχολίασαν τα όσα ακούστηκαν από τα άλλα κόμματα, κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα κόμματα που μπήκαν στη Βουλή και βρίσκονται πιο δεξιά από τη νέα κυβέρνηση.

Στελέχη της ΝΔ που ρωτήθηκαν σχετικά με τα ποσοστά που πήραν κόμματα στα δεξιά της αναφέρουν τα εξής:

«Επειδή, κυρίως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται μεγάλη συζήτηση για τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ, προκειμένου να στρέψουν τη συζήτηση μακριά από τη μεγάλη νίκη της ΝΔ και από τη δική τους συντριβή, πρέπει να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη δεκαετία, τα ποσοστά δεν ήταν πολύ διαφορετικά. Αυτό που έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά είναι το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και η σημαντική διεύρυνση της επιρροής της.

Στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ είχαν 14,5% (7,5 οι ΑΝΕΛ και 6,9% η Χρυσή Αυγή) ενώ το 2015 το ποσοστό αυτό ήταν στο 11%. Η Χρυσή Αυγή ήταν στο 6,2% και οι ΑΝΕΛ στο 4,7%.

Η μεγάλη διαφορά είναι ότι τότε η ΝΔ ήταν στο 29% ενώ σήμερα είναι πάνω από 40% διευρύνοντας διαρκώς την απήχησή της. Καλύπτει δηλαδή έναν πολύ ευρύτερο χώρο κα εκφράζει τις δυνάμεις του προοδευτικού εκσυγχρονισμού και του υπεύθυνου πατριωτισμού. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί να αναδείξει στο μεγάλο ζήτημα των εκλογών την άνοδο των κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ, δεν είχε κανένα πρόβλημα να συγκυβερνήσει με ένα κόμμα που βρισκόταν στα δεξιά της ΝΔ».


Πηγή