Γεραπετρίτης: Τιμή να αναλαμβάνω ένα υπουργείο θεσμό – Ευχαριστίες και προς τον Νίκο Δένδια

91

Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Γιώργος Γεραπετρίτης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις.

Το μεσημέρι της Τρίτης (27/6) έγινε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο κ. Βασίλης Κασκαρέλης παρέδωσε στον κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, λέγοντας «Έχετε κληθεί να αναλάβετε το ΥΠΕΞ σε μια κρίσιμη περίοδο, είμαι βέβαιος ότι με τις ικανότητες σας θα προάγετε τα συμφέροντά μας και θα αναβαθμίσετε τον ρόλο της χώρας».

Ο κ. Γεραπετρίτης από την πλευρά του, υποστήριξε πως «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κασκαρέλη για την υποδοχή και για το γεγονός ότι για μια ακόμα φορά προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην πατρίδα, είναι από τους σοφότερους διπλωμάτες που διαθέτει η χώρα. Ελπίζω πάντοτε να υπολογίζω και στις συμβουλές του και τις ιδέες του».

Επιπλέον, ευχαρίστησε τον Νίκο Δένδια «για την αδιαμφισβήτητα πετυχημένη θητεία του στο υπουργείο αυτό που είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας, της ευημερίας και του διεθνούς κύρους της πατρίδας μας».

Σημείωσε ότι είναι μεγάλη τιμή να αναλαμβάνει του ΥΠΕΞ, «ένα υπουργείο θεσμό» και πρόσθεσε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνει.


Πηγή