Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολ.Προστασίας – Κικίλιας: «Σκληρή δουλειά και λίγα λόγια»

41

«Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό και ιερό από την προστασία των πολιτών» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας ως νέος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου

Ο Βασίλης Κικίλιας παρέλαβε και επίσημα το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας το μεσημέρι της Τρίτης 27 Ιουνίου, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κάτι πιο ιερό από την προστασία των πολιτών και της ανθρώπινης ζωής.

«Έχω την απαίτηση για επαγγελματισμό και δουλειά γιατί αυτό το υπουργείο, στο οποίο είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι καθώς είναι μεγάλη η τιμή που μου κάνει ο πρωθυπουργός, αφορά αυτό που λέει και το όνομά του την Πολιτική Προστασία και αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό και ιερό από την προστασία των πολιτών, φυσικά των δασών μετά, φυσικά των περιουσιών, αλλά κυρίως και πάνω από όλα της ανθρώπινης ζωής», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

«Υπόσχομαι πολλή και σκληρή δουλειά και λίγα λόγια», υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Κύριε Αρχηγέ, στο πρόσωπό σας με πολύ μεγάλη χαρά, σεβασμό αλλά και συγκίνηση ξαναβρίσκω τους εξαιρετικού επιπέδου αξιωματικούς αλλά και πυροσβέστες και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος. Είχα την τιμή και τη χαρά να υπηρετήσω μαζί τους στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε πολύ δύσκολους, δύσκολους καιρούς και σε εποχές ένδειας οικονομικής που έλειπαν βασικά πράγματα. Έλειπαν μέσα ατομικής προστασίας, λάστιχα στα διασωστικά μας, τα εναέρια μέσα ήταν μονοψήφια σε αριθμό. Τιμώ και σέβομαι την αυταπάρνηση, το καθήκον και την προσπάθεια σας» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε «Και βέβαια κυρίες και κύριοι έχω την απαίτηση για επαγγελματισμό και δουλειά, γιατί αυτό το Υπουργείο στο οποίο βρίσκομαι και είμαι πολύ πολύ χαρούμενος, για την ιδιαίτερη τιμή που μου έκανε πρωθυπουργός, αφορά αυτό το οποίο λέει και το όνομά του, την Πολιτική Προστασία και αισθάνομαι δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό και ιερό από την προστασία των πολιτών, φυσικά των δασών μετά, φυσικά των περιουσιών και ούτω καθεξής, αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλα της ανθρώπινης ζωής.

Θέλω να πω ότι έχετε δίκιο κύριε Αρχηγέ, αλλά και συνάδελφε και υφυπουργέ, δεν είναι πρωτόγνωρο σε μένα η αντιμετώπιση των κρίσεων. Γνωρίζετε όλοι πολύ καλά τι αντιμετωπίσαμε το 2014 και προφανώς ακόμα καλύτερα τι αντιμετωπίσαμε όλοι μαζί, κυρίως εγώ ως υπουργός Υγείας, τα δύο χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης, της παγκόσμιας κρίσης δημόσιας υγείας, όπου οι προβλέψεις για το πώς θα κατέληγε αυτή με βάση αυτό το οποίο γινόταν ότι συνέβαινε σε γειτονικές χώρες ήταν πολύ, πολύ δύσκολες. Και όμως κρατηθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και προστατεύσαμε επαναλαμβάνω την ανθρώπινη ζωή. Το θεωρώ κομβικό και πολύ σημαντικό. Πρέπει να πω κι ένα ευχαριστώ στον πρώην υπουργό τον οποίο συνεργάστηκα εκείνη την εποχή, τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του, οι συνεργάτες του, οι άνθρωποί του κάνουν μια πολύ πολύ μεγάλη προσπάθεια στη σύσταση αυτού του υπουργείου και πολύ πολύ μεγάλη προσπάθεια μέσα σε πρωτόγνωρες εποχές κρίσης τότε υγειονομικής. Το μόνο πράγμα που έχω να υποσχεθώ είναι πολλή και σκληρή δουλειά και λίγα λόγια και νομίζω ότι αυτό αφορά και έχει να κάνει με όλους μας».


Πηγή