Ο Δημήτρης Παπαστεργίου στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Στόχος μας οι 5.000 υπηρεσίες

46

Νεός υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Δημήτρης Παπαστεργίου

Το χαρτοφυλάκιό του παρέλαβε από τον υπηρεσιακό υπουργό Σωκράτη Κάτσικα ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου μαζί με τον υφυπουργό Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

«Νομίζω πως θα πρέπει πραγματικά να οριοθετήσουμε την Ελλάδα πριν το gov.gr και μετά το gov.gr» είπε ο κ. Παπαστεργίου επισημαίνοντας πως «οι 1532 υπηρεσίες που υπάρχουν θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμη και στις 5.000».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, η μαγική λέξη είναι εμπιστοσύνη. «Το πως θα μπορέσουμε και μέσω της ψηφιακής διακυβέρνησης να δώσουμε στους δημότες μας να καταλάβουν ότι τελικά υπάρχουν άνθρωποι, δομές, υποδομές από πίσω οι οποίες σκέφτονται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο για εκείνους».

«Στο Δημόσιο πρέπει να βλέπει τα πράγματα συνολικότερα και όχι βλέποντας καθένας το υπουργείο του ή τον τομέα του ως αυτόνομο. Δεν δουλεύει έτσι το σύστημα. Καινούργια πράγματα τα οποία έχουμε μπροστά μας και πρέπει να τελειώσουν το επόμενο διάστημα. Μεταβιβάσεις ακινήτων, ΟΤΑ, όπου όντας μέχρι πρότινος δήμαρχος γνωρίζω πόσο ταλαιπωρεί τους δημότες. Το gov.gr μια άλλη Ελλάδα» ανέφερε.

Όπως τόνισε «Δεν ξεχνώ την παντοτινή μου αγάπη, την αυτοδιοίκηση και τα έργα των smart cities. Τα 90 εκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης και τα 232 εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ μαζί με τα χρήματα για τις ΔΕΥΑΜ και για τα ΚΕΠ είναι ένα πολύ μεγάλο έργο που έχουμε ευθύνη να κατευθυνθεί σε έργα τα οποία έχουν πραγματικά ανάγκη οι Δήμοι».

Ο κ. Παπαστεργίου ευχαρίστησε τον υπηρεσιακό υπουργό Σωκράτη Κάτσικα τονίζοντας πως «σε αυτό το τόσο σύντομο χρονικό διάστημα όχι απλά διαχειρίστηκε το Υπουργείο αλλά έκανε σημαντικά βήματα έτσι ώστε να πάρουμε έτοιμη δουλειά» καθώς και τους γ.γ του υπουργείου, με τους οποίους, όπως είπε, είχε τη χαρά να συνεργαστεί μαζί τους ως δήμαρχος.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, ενώ κλείνοντας σημείωσε, «Η Ελλάδα αλλάζει, Γίνεται μια σύγχρονη χώρα με δομές και υποδομές που δεν πρέπει να αφήνει κανέναν πίσω και στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να κινηθούμε».


Πηγή