Πασινιάν: Έτοιμοι για τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Αρμενίας

56

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μεγάλη του νίκη του στις βουλευτικές εκλογές.

Στην επιστολή του εκφράζει την πεποίθηση ότι θα αποκτήσει νέα δυναμική η διμερής συνεργασία που εδράζεται σε φιλικές παραδόσεις αιώνων, καθώς και σε κοινές αξίες και προσεγγίσεις του αρμενικού και του ελληνικού λαού.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον ελληνικό για την εκ νέου συμπαράστασή στον αρμενικό και την «άνευ όρων στήριξη σε δύσκολες στιγμές».

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, είπε πως οι ταυτόσημες προσεγγίσεις των δύο χωρών γύρω από τα τρέχοντα ζητήματα στις διεθνείς σχέσεις καθοδηγούν τη στενότερη και πιο ολοκληρωμένη ανάπτυξη της εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών μας.

Τέλος, δεσμεύθηκε η Αρμενία να επεκτείνει και να εμβαθύνει την εταιρική σχέση με την Ελλάδα, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε για άλλη μια φορά την ετοιμότητά της Αρμενίας να φιλοξενήσει την τριμερή σύνοδο κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αρμενίας σύντομα στο Ερεβάν.


Πηγή