Διονύσης Τεμπονέρας: Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

47

Ο Διονύσης Τεμπονέρας ξεκαθάρισε ότι δεν θα διεκδικήσει τη θέση του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως αυτό θα μπορούσε να γίνει αν υπήρχαν άλλες προϋποθέσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Για την πρόταση που κατέθεσε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, τις αιχμές σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα διεκδικούσε τη θέση του προέδρου του κόμματος, μίλησε ο Διονύσης Τεμπονέρας. Ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», και υποστήριξε πως «Δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω στην εκλογή προέδρου από μια διαδικασία που δεν με βρίσκει σύμφωνο».

«Μπορώ να συμμετάσχω σε μια διαδικασία από ένα συνέδριο το οποίο θα αποτυπώσει θέσεις και ιδεολογική ταυτότητα. Αν προσδιοριστούν αυτά μετά υπάρχει διαδικασία εκλογής προέδρου», εξήγησε στη συνέχεια.

Αναφορικά με την πρόταση που κατέθεσε, εξήγησε ότι «κατέθεσα μια δική μου πρόταση για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ακολουθήσει μια διαδικασία επαναπροσδιορισμού». «Παραμένω μέλος και θα δώσω τη μάχη για να βοηθήσω το κόμμα να μεταβεί στην επόμενη ημέρα», είπε στη συνέχεια ο κ. Τεμπονέρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε απλώς, έχει υποστεί μια στρατηγική ήττα. Ένα κόμμα έχασε το 50% της εκλογικής του δύναμης και δεν μπορούμε να λέμε ότι ευθύνεται η απλή αναλογική ή τα ΜΜΕ», ανέφερε στη συνέχεια για το αποτέλεσμα στις εκλογές.


Πηγή