Αυτά είναι τα νέα μέτρα Μητσοτάκη – Παράταση του market pass, ενισχύσεις στους συνταξιούχους

62

Στις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προβεί στις προγραμματικές δηλώσεις, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ήταν αναμενόμενο, θα δώσει μεγάλη έμφαση στην οικονομία, ανακοινώνοντας στις προγραμματικές δηλώσεις το απόγευμα της Πέμπτης συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης της κοινωνίας, όσο και ανάσχεσης του κύματος της ακρίβειας που πλήττει τους πολίτες, με τον πληθωρισμό να «καλπάζει» για ακόμη έναν μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα επεκταθεί σε ολόκληρη την τετραετία και θα αποτελέσει, ουσιαστικά, ένα οραματικό πλαίσιο για την Ελλάδα του 2027 και του 2030, με βάση και τις αλλαγές που συντελούνται σε παγκόσμια κλίμακα.

Τα συγκεκριμένα μέτρα που αναμένουμε να ακούσουμε από τον πρωθυπουργό στο βήμα της Ολομέλειας είναι τα εξής:

– Τρίμηνη παράταση market pass

-Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορα

-Σταδιακή Κατάργηση του πέναλτι 30% στους συνταξιούχους που εργάζονται

Επίσης, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τι θα γίνει με το μισθολογικό των δημοσίων υπαλλήλων απο 1/1/2024, όταν και θα ισχύσει το ενιαίο μισθολόγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει και κάποιο μέτρο έκπληξη, ωστόσο δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το τι πρόκειται να είναι αυτό.


Πηγή