Παπακώστα: Βέτο στην Αλβανία εάν δεν σεβαστεί την Ελληνική μειονότητα

711

Βέτο στη ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, εφόσον τα Τίρανα δεν σταματήσουν τις παράνομες ενέργειες σε βάρος της αναγνωρισμένης εθνικής μειονότητας, προτείνει υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου και Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.).
Σε σχετική ανακοίνωση του Ν.Ε.Ο. η κ. Παπακώστα τονίζει ότι «η Ελλάδα σήμερα οφείλει να κινητοποιήσει την Ευρώπη και τα θεσμικά της όργανα για τις παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της αναγνωρισμένης Εθνικής Μειονότητας στην γειτονική Αλβανία, ώστε να παγώσει η ενταξιακή πορεία της στην Ευρώπη.

Προτείνω η Ελλάδα, ως ηγέτιδα δύναμη στην περιοχή, να ασκήσει το βέτο της, εφόσον δεν αρθούν οι παράνομες ενέργειες σε βάρος των περιουσιών τους. Το Ν.Ε.Ο. και εγώ ως Πρόεδρός του, υψώνουμε αυτή την σημαία».

«Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στοχεύουμε στην ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών και των εργαλείων προκειμένου τα θέματα αυτά να είναι ψηλά στην ατζέντα της Ε.Ε., η οποία έχει αμηχανία στο πως τα διαχειριστεί πολιτικά. Διότι αφορούν στην περιοχή μας και επειδή η αδράνειά της δημιουργεί τετελεσμένα. Το Ν.Ε.Ο και εγώ λέμε ‘Ναι’ στην Ευρώπη αλλά όχι και έτσι βρε αδέρφια», καταλήγει η ανακοίνωση.