Νίκος Ανδρουλάκης: Η απάντηση στο «άνοιγμα» Μητσοτάκη – Το ΠΑΣΟΚ στιβαρή αντιπολίτευση

41

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποίησε την πρώτη του ομιλία στη Βουλή, απαντώντας – μεταξύ άλλων – και στο κάλεσμα που του έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για συγκλίσεις σε πιθανή αναθεώρηση του Συντάγματος. «Εξωραϊσμένη η εικόνα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να τον χειροκροτούν όρθιοι, ανέβηκε για πρώτη φορά στο βήμα της Βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο αρχηγός του τρίτου τη τάξει κοινοβουλευτικού κόμματος πραγματοποίησε την πρώτη του ομιλία, στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις, και μεταξύ άλλων έδωσε απάντηση και στο «άνοιγμα» που έκανε προς το μέρος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κάνατε σύμβολο αυτής της κορυφαίας διαδικασίας μόνο το άρθρο 16. Όπως έχω δηλώσει επανειλημμένα προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου για να έχουν τα εφόδια που χρειάζονται όλα τα ελληνόπουλα», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Σε κάθε περίπτωση μην περιμένετε να δεχθούμε ως ισότιμα πανεπιστήμια, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που θα βάλουν απλά μια ταμπέλα και θα κάνουν εμπόριο πτυχίων», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε αναφέρει πως «Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε μία εξωραϊσμένη εικόνα της οικονομίας. Έδωσε υποσχέσεις που δεν θα υλοποιηθούν και απέκρυψε όσα έρχονται. επειδή όπως μόνος σας αποκαλύψατε σε συνέντευξη στο μεσοπρόθεσμο δεν μπορείτε να κάνετε κολπάκια, στείλατε στις Βρυξέλλες αύξηση 12,7% ενώ εδώ λέγατε προεκλογικά για 25%. Περιφρονώντας ευθέως την αγωνία των πολιτών για καλύτερους μισθούς».

«Για ποια ανάπτυξη μιλάμε όταν ένα αρχιπέλαγος μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα και στα αναπτυξιακά προγράμματα», είπε στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης ενώ πρόσθεσε πως «Αναρωτιέμαι κύριε Μητσοτάκη, ξεχνάτε ότι είστε ο πρωθυπουργός που στα χρόνια της διακυβέρνησης σας, οι Έλληνες πλήρωσαν από την τσέπη τους τις δεύτερες υψηλότερες δαπάνες υγείας στην ΕΕ; Που 3.500 ασθενείς στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης περιμένουν για ένα χειρουργείο. Και στον «Ευαγγελισμό» η λίστα».

«Το δήθεν επιτελικό κράτος από όπου οργανώθηκαν όλες οι επιθέσεις στο κράτος δικαίου, για εμάς αποτελεί ξεκάθαρα τον πυρήνα ενός προβληματικού συστήματος διακυβέρνησης. Ποια είναι η επιτελικότητα, με τους στρατούς των 3.500 μετακλητών; Έχετε κάνει διαχρονικό ρεκόρ κ. Μητσοτάκη. Ακόμα και η σύνθεση της παρούσας κυβέρνησης σπάει άλλο ένα ρεκόρ: 63 μέλη με 23 υπουργούς, 4 αναπληρωτές, 35 υφυπουργούς και έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο που παραμένει Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά αυτή είναι η αντίληψή σας», σχολίασε ακόμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «Εμείς, επιλέξαμε να δώσουμε τη μάχη για να εμποδίσουμε τους δολοφόνους της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής να κατέβουν στις εκλογές. Δεν λιποταχτήσαμε, δεν κάναμε ότι «δεν τρέχει τίποτα», ούτε «κλείσαμε το μάτι» στους νεοναζί και βέβαια ούτε επιτρέψαμε κ. Μητσοτάκη στον καταδικασμένο εγκληματία Κασιδιάρη να κάνει τρία χρόνια προεκλογική εκστρατεία μέσα από τη φυλακή».

«Όπως δεσμεύτηκα προεκλογικά, το ΠΑΣΟΚ θα είναι η στιβαρή, υπεύθυνη, αξιόπιστη αντιπολίτευση καθοδηγούμενη από αρχές και αξίες. Θα είναι ο γνήσιος αντίπαλος του ανορθολογισμού και της συντήρησης , η φωνή της λογικής και της προόδου. Χωρίς τοξικότητα, χωρίς εύκολες λύσεις, χωρίς την πολιτική της ατάκας και του ανέξοδου εντυπωσιασμού, που τον πλήρωσε όμως ακριβά ο ελληνικός λαός», ανέφερε κλείνοντας.


Πηγή