Live streaming: Στο βήμα της Βουλής οι πολιτικοί αρχηγοί για τις προγραμματικές δηλώσεις

91

Τελευταίος στο βήμα θα ανέβει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και θα ακολουθήσει η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με την οποία ολοκληρώνεται η τριήμερη διαδικασία.

Λίγο πριν τις 17:00 ξεκίνησαν οι δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο της τριήμερης συζήτησης επί επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Τελευταίος στο βήμα θα ανέβει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και θα ακολουθήσει η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με την οποία ολοκληρώνεται η τριήμερη διαδικασία.

Έμφαση στις δυνατότητες λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων από τον υπουργό Παιδείας. Όπως τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή «πιστεύουμε στην άρση του κρατικού μονοπωλίου στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και θα επιδιώξουμε την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος» . Έκανε λόγο για 4.000 έως 5.000 νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών τον χρόνο καθώς και για αυξήσεις και στις αποδοχές δασκάλων και καθηγητών.

«Θα επιδιώξουμε, όπως εμπράκτως αποδείξαμε την προηγούμενη τετραετία, την εθνική συναίνεση ή τουλάχιστον την εθνική συνεννόηση και κατανόηση στις βασικές επιλογές», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Τις προτεραιότητες, τους στόχους και τις μεταρρυθμίσεις της επόμενης τετραετίας για την Ελληνική Αστυνομία παρουσίασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης κατά την ομιλία του στη Βουλή. Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως βασική προτεραιότητα θα είναι η αντιμετώπιση και πρόληψη της μικρής εγκληματικότητας.

«Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και η έμπρακτη διάθεση συνεργασίας και διαλόγου παραμένει πυξίδα μας στις σχέσεις με την Τουρκία», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στο όραμα μιας Ελλάδας που αναπτύσσεται δυναμικά σε κάθε περιφέρεια, και που μοιράζεται με όλους, πιο ισόρροπα, ολοένα πιο δίκαια, τους καρπούς της ανάπτυξης, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.


Πηγή