Τζώρτζια Κεφαλά: Κάποτε έκανα πατίνια έξω από τη Βουλή και τώρα λεω τη γνώμη μου μέσα σε αυτήν

45

Βουλή: Η Τζώρτζια Κεφαλά μίλησε για τους λόγους που την οδήγησαν να πει το «ναι» στην υποψηφιότητά της με τον συνδυασμό της Ζωής Κωνσταντοπούλου και να ασχοληθεί με την πολιτική.

Την πρώτη της ομιλία ως βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας πραγματοποίησε η Τζώρτζια Κεφαλά.

Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε από το βήμα της Βουλής για τους λόγους που την οδήγησαν να πει το «ναι» στην υποψηφιότητά της με τον συνδυασμό της Ζωής Κωνσταντοπούλου και να ασχοληθεί με την πολιτική.

Όπως εξήγησε, την παρουσία της στα έδρανα της Βουλής πυροδότησε η απώλεια του βαφτισιμιού της, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ατύχημα στα ελληνικά βουνά.

«Η ανάγκη μου να βρεθώ εδώ πυροδοτήθηκε από την απώλεια ενός αγαπημένου μου ανθρώπου, του Ερμή Θεοχαρόπουλου, που σκοτώθηκε στα ελληνικά βουνά σε ένα ατύχημα που είχε. Περίμενε για βοήθεια που ήρθε πολύ αργά. Ήρθε 5 ώρες μετά την πτώση του για να παραλάβει μια σορό. Αυτό το περιστατικό αποκάλυψε στον τομέα της διάσωσης και του επείγοντος περιστατικού».

Στη συνέχεια η Τζώρτζια Κεφαλά μίλησε για τη ζωή ενός καλλιτέχνη στην Ελλάδα εξηγώντας ότι χρειάζεται να υπάρξει μέριμνα με ειδική ρύθμιση: «Ονειρεύομαι για τους ανθρώπους του πολιτισμού μια ανθρώπινη ζωή. Χρόνια τώρα ζω στην ανασφάλεια, να ξυπνάω χωρίς να ξέρω αν θα έχω δουλειά μεθαύριο. Είμαι σίγουρα ανασφάλιστη και μετέωρη, αφού γνωρίζω ότι παρά το γεγονός ότι δουλεύω μήνες με ιδέες και πρόβες για μια συναυλία θα πάρω ένα ένσημο για κάθε μία από αυτές. Πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνω 50 συναυλίες τον χρόνο για να ασφαλιστώ».

«Πολλοί λίγοι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν 50 συναυλίες τον χρόνο, οι υπόλοιποι δε δικαιούμαστε ούτε ασφάλιση ούτε σύνταξη» πρόσθεσε.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί εμμέσως και στα επικριτικά σχόλια που δέχθηκε κατά την ορκωμοσία της νέας Βουλής, σημειώνοντας ότι είναι «ανάγκη να γίνει προστατευμένα αποδεκτή και σεβαστή η διαφορετικότητα, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του ανθρώπινου σώματος, στην επιλογή συντρόφου, στην ασφάλεια και την ελευθερία που πρέπει να ζει ο κάθε πολίτης».

Κλείνοντας την ομιλία της η Τζώρτζια Κεφαλά σημείωσε: «Δεν ξέρω αν ανήκω εδώ, αν ταιριάζω, κατά τη δική σας αντίληψη και αποδοχή στον χώρο. Ξέρω πως σέβομαι απόλυτα τη δουλειά μου και τιμώ με όποιον τρόπο μπορώ το να είμαι ο εαυτός μου. Αυτό το πράγμα τιμά εμένα και τους γύρω μου».

«Ας μη μένουμε σε αυτό, αλλά στο θαύμα της Δημοκρατίας που έκανε ένα κορίτσι που έκανε πατίνια έξω από τη Βουλή να λέει τη γνώμη του μέσα σε αυτήν. Δεν ξέρω γιατί κάποιοι αποκάλεσαν τσίρκο την τωρινή Βουλή, εύχομαι όμως να είναι ένα χαρούμενο τσίρκο ακροβατών και ικανών ανθρώπων και όχι ένα τσίρκο τρόμου», κατέληξε η βουλευτής.


Πηγή