Μαρινάκης: Με αυτοπεποίθηση και με αδιαπραγμάτευτες τις κόκκινεες γραμμές στη συνάντηση με Ερντογάν

48

«Προσερχόμαστε με τη διάθεση διαλόγου, συνεννόησης, αλλά και τις κόκκινες γραμμές αδιαπραγμάτευτες» διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενόψει της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν. 

Το στοίχημα αυτής της τετραετίας είναι η Ελλάδα να κάνει άλματα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλου.

Εξήγησε πως αναφέρεται στις μεγάλες πολιτικές αλλαγές που υλοποιούνται και εξαγγέλθηκαν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η εισαγόμενη πληθωριστική κρίση, είπε και σημείωσε πως είναι πολλές οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης, όπως το market pass, το καλάθι του νοικοκυριού. Ανέφερε πως η επέκταση του market pass είναι ένα σημαντικό μέτρο γιατί ισοδυναμεί με το ποσοστό του μέσου πληθωρισμού.

Επισήμανε πως οι έλεγχοι στην αγορά θα ενταθούν για την αισχροκέρδεια.

Πιο σημαντικές είναι οι μόνιμες παρεμβάσεις, όπως οι αυξήσεις μισθών, υπογράμμισε.

Αναφερθείς στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους και τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη στο περιθώριο της, ο κ. Μαρινάκης είπε πως η Ελλάδα προσέρχεται με αυτοπεποίθηση, πίστη στις θέσεις μας και καμία διάθεση υποχώρησης σε όσα έχουμε θέσει ως κόκκινες γραμμές.« Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να βρισκόμαστε σε φάση συζητήσεων, διαλόγου, ακόμα κι αν διαφωνούμε» πρόσθεσε και διαμήνυσε εκ νέου:

«Προσερχόμαστε με τη διάθεση διαλόγου, συνεννόησης, αλλά και τις κόκκινες γραμμές αδιαπραγμάτευτες».


Πηγή