Με ποιους επιχειρηματίες πάει στα Σκόπια ο Τσίπρας – Ποιες συμφωνίες θα υπογράψει με τον Ζάεφ

817

Με το μισό υπουργικό συμβούλιο και πλήθος επιχειρηματιών θα μεταβεί αύριο, Τρίτη 2 Απριλίου 2019, ο Αλέξης Τσίπρας στα Σκόπια, με στόχο να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και να αποδείξει πως έχουν ανοίξει διάπλατα νέες αναπτυξιακές προοπτικές και για τις δυο χώρες.

Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύσουν τουλάχιστον δέκα υπουργοί, ανάμεσα στους οποίους θα είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθακης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σια Αναγνωστοπούλου. Την αποστολή συντονίζει ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης θα υπάρξει η επίσημη τελετή υποδοχής και στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου, οι δύο πρωθυπουργοί θα υπογράψουν μια σειρά από διμερείς συμφωνίες.

Ο πρωθυπουργός θα πλαισιώνεται από ομάδα επιχειρηματιών, πάνω από 80 στελέχη λένε οι πληροφορίες.

Πηγή