Φάμελλος: Χρειαζόμαστε ένα νέο κόμμα και μια νέα πολιτική πρόταση

42

Δεν σκέφτεται αυτή τη στιγμή ο Σ. Φάμελλος να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ανάγκη για μια νέα πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο πρόεδρος της της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

«Χρειαζόμαστε ένα νέο κόμμα και μια νέα πολιτική πρόταση» που πρέπει να προκύψει μέσα από διάλογο και όχι μέσα από μονολόγους των υποψηφίων, τόνισε.

Ξεκαθάρισε πως δεν σκέφτεται αυτή τη στιγμή να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Μπορώ να συνεισφέρω και από τη θέση που είμαι να μην πάνε χαμένες αυτές οι 45 μέρες. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πυκνό κοινοβουλευτικό έργο που δεν μπορώ να το σκεφτώ» συπλήρωσε.

Σχολίασε πως οι τάσεις έτσι όπως λειτούργησαν δεν βοήθησαν στο αποτέλεσμα.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις του Σαββάτου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε πως έγινε ένα μεγάλο βήμα, «αλλά δεν πρέπει να κατεβάσουμε τα μολύβια». Σημείωσε πως «μέχρι το συνέδριο θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να πούμε κάτι παραπάνω».

Παραδέχτηκε ότι υπήρχε έλλειμμα εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ και πως είχε «μεγάλο πρόβλημα», και αναγνώρισε ότι το καλοκαίρι είναι δύσκολο για τις κομματικές διεργασίες. «Ήμασταν ανέτοιμοι. Κανείς δεν περίμενε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ούτε το εκλογικό αποτέλεσμα» επισήμανε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν φταίνε οι άλλοι, ο κ. Φάμελλος είπε: «Εμείς φταίμε».

Σχολιάζοντας την παραίτηση του Χρήστου Σπίρτζη, είπε ότι εμφάνισε αυτό που νιώθουν κι οι άλλοι. «Ότι το έλλειμα δεν είναι μόνο του Τσίπρα. Όμως κάποιος πρέπει να οδηγήσει το κόμμα στις διαδικασίες μέχρι το συνέδριο. Το κάνω ξεκάθαρο: Τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξουν σε όλα τα επίπεδα, είναι προφανές ότι πρέπει να περάσουμε από την αυτοκάθαρση. Θα κάνουμε εκλογές σε όλα τα επίπεδα, είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορεί να γίνει ακέφαλα όμως αυτή η πορεία» εξήγησε.


Πηγή