Ζέφη Δημαδάμα: Έντονο παρασκήνιο από μια παραίτηση που έγινε… «διαγραφή»

37

Η διαγραφή της Ζέφης Δημαδάμα από το ΠΑΣΟΚ μετά την ανάληψη της θέσης της Γενικής Γραμματέα Ισότητας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, έχει παρασκήνιο.

Και αυτό διότι, πριν από την ανακοίνωση του γραμματέα Ανδρέα Σπυροπουλου ότι η Ζέφη Δημαδάμα διαγράφεται από μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, είχε προηγηθεί επιστολή του στελέχους του ΠΑΣΟΚ στον γενικό γραμματέα στην οποία τον ενημέρωνε για την εξέλιξη. Στη συνέχεια, η ίδια υπέβαλε την παραίτηση της από τα κομματικά όργανα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι «διαπραγματεύσεις» μετάξυ της κυβέρνησης και της Ζέφης Δημαδάμα κράτησαν πολύ λίγο μέχρι οι δύο πλευρές να δώσουν τα χέρια, καθώς αυτές ξεκίνησαν πριν μόλις 1,5 ημέρα.

Η επιλογή της Ζέφης Δημαδάμα δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έχει τεράστια εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα και έχει δώσει αγώνα για την ισότητα των δύο φύλων και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όπως πληροφορείται το Newsbomb.gr η αποδόχη της πρότασης δεν σημαίνει πως η Ζέφη Δημαδάμα γίνεται και μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η ίδια με επιστολή της στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Σπυρόπουλο, ανακοίνωσε την παραίτησή της «από κάθε ιδιότητα με κομματικό πρόσημο», διότι όπως υπογραμμίζει, αποδέχθηκε την παραπάνω θέση η οποία αποτελεί «αποστολή εθνικού ενδιαφέροντος».

Λίγες ώρες αργότερα ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «η ίδια έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος» και ως εκ τούτου διαγράφεται.

Η επιστολή της Ζέφης Δημαδάμα στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ:

«Αγαπητέ Γραμματέα,

Αποδέχθηκα την πρόταση να τεθώ επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αίσθημα ευθύνης και χρέους για να καταθέσω την εμπειρία και τη γνώση την οποία απέκτησα έχοντας αφιερώσει σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα όλες μου τις δυνάμεις διαχρονικά.

Προς ενημέρωσή σας, θεωρώ αυτονόητη την υποβολή της παραίτησής μου από κάθε ιδιότητα με κομματικό πρόσημο για λόγους δεοντολογίας και με την πεποίθηση ότι αναλαμβάνω μια αποστολή εθνικού ενδιαφέροντος.

Με εκτίμηση, Ζέφη Δημαδάμα».

Η ανακοίνωση του Ανδρέα Σπυρόπουλου:

«Η Ζέφη Δημαδάμα με την αποδοχή του διορισμού της στη θέση της Γ. Γ. Ισότητας στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πολιτικά έθεσε εαυτόν εκτός ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Με απόφαση μου διαγράφεται από μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και του κόμματος.

Επίσης δρομολογήθηκε ήδη η αντικατάσταση της στο PES WOMAN».


Πηγή