Πυρκαγιές: Πρωτούλης – Δεν φταίει η κλιματική αλλαγή για την ανυπαρξία προσωπικού στα δασαρχεία

72

«Τα δασαρχεία Δυτικής Αττικής και Λαυρίου δεν έχουν ούτε έναν δασεργάτη για την πρόληψη των πυρκαγιών» τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». 

 

Τις «ευθύνες της κυβέρνησης για την υποστελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών και της Πυροσβεστικής» κατήγγειλε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας την Παρασκευή (21/07/2023) στον ΑΝΤ1.

Αναφέροντας ότι η πυρκαγιά στο λεκανοπέδιο της Αττικής καίει για τέσσερις συνεχείς μέρες, τόνισε πως «δεν φταίει η “κλιματική αλλαγή” που επικαλείται η κυβέρνηση για το γεγονός πως τα δασαρχεία Δυτικής Αττικής και Λαυρίου δεν έχουν ούτε έναν δασεργάτη για την πρόληψη των πυρκαγιών».

Καταλήγοντας, ο Γιάννης Πρωτούλης τόνισε ότι «το ΚΚΕ βρίσκεται δίπλα στους αγώνες και τα προβλήματα των εργαζομένων, πρωτοστατεί στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών, ενώ η κυβέρνηση κρύβει τις ευθύνες της για την ανυπαρξία μέτρων πρόληψης. Βρίσκεται ακόμα στον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων εν μέσω καύσωνα, απαιτώντας να σταματήσουν σήμερα και όλες τις μέρες με υψηλές θερμοκρασίες οι υπαίθριες εργασίες».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)