Σκληρή ανακοίνωση ΝΔ για Πετσίτη: Ζητά τη σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

737

Την άμεση κλήση της κυρίας Άννας Ζαΐρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζήτησε η Νέα Δημοκρατία θεωρώντας αναγκαία την παροχή εξηγήσεων από την Πρόεδρο της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία αξιώνει από την κ. Ζαΐρη να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τα σκάνδαλα που αφορούν το τρίγωνο Πετσίτη- Λαυρεντιάδη – Αρτεμίου καθώς και να απαντήσει για ποιο λόγο αποπέμφθηκε το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής της που τα διερευνούσε, όπως έγραψαν -χωρίς να διαψευσθούν- τρεις κυριακάτικες εφημερίδες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυρία Ζαΐρη θα πρέπει να κληθεί επίσης προκειμένου να εξηγήσει γιατί καθυστερούν αναιτιολόγητα και παράνομα να κατατεθούν στη Βουλή οι σχετικές εκθέσεις πεπραγμένων της Αρχής της οποίας προΐσταται.

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία θέτει προς τους κ. Τσίπρα και Παππά μέσω της Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος κυρίας Σοφίας Ζαχαράκη, τρία ερωτήματα:

• Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μαξίμου και πώς βρέθηκε να έχει στους λογαριασμούς του παράνομα ποσά;
• Ποιες σκοτεινές διαδρομές συνδέουν τους κ. Πετσίτη, Παππά και Αρτεμίου που έστελνε τα χρήματα από την Κύπρο;
• Για ποιο λόγο ξηλώθηκε ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη-ΔΕΠΑ;

«Οι δύο αυτές ενέργειες κρίθηκαν αναγκαίες, καθώς, ενώ τα κομμάτια του παζλ στο σκάνδαλο Πετσίτη – Παππά – Αρτεμίου – Λαυρεντιάδη συμπληρώνονται, η κυβέρνηση εξακολουθεί να σιωπά, παριστάνοντας ότι δεν διαβάζει τις αποκαλύψεις που δημοσιεύονται. Οι δε δικαιολογίες που έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα τόσο από τον κ. Παππά, όσο και από τον κ. Τζανακόπουλο είναι φαιδρές, καθώς ο κ. Πετσίτης δεν ήταν και δεν είναι ούτε “απλά ένας ιδιώτης” ούτε πόσω μάλλον “άγνωστος” στην παρέα του Μαξίμου, όπως επιχειρούν να τον παρουσιάσουν εκ των υστέρων», αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΝΔ.

Και συνεχίζοντας η Πειραιώς προσθέτει: «Ο κ. Πετσίτης, πρώην σερβιτόρος στο επάγγελμα, μπαινόβγαινε στο Μαξίμου ήδη από τις αρχές του 2015, και εμφανίζεται από το 2016 να παρέχει και «εξειδικευμένες» υπηρεσίες στον κ. Λαυρεντιάδη, και να εκπροσωπεί τον κολλητό φίλο του κ. Παππά και γκουρού των off-shore εταιρειών κ. Αρτέμη Αρτεμίου. Ο κ. Αρτεμίου από την πλευρά του, αφού συνταξίδεψε με τον κ. Παππά στη Βενεζουέλα δήθεν για να προωθήσουν το εμπόριο ζαρζαβατικών, άρχισε και εκείνος να μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου, ενώ παράλληλα εμφανίζεται να διαχειρίζεται εταιρείες συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη. Και όλα αυτά… όλως τυχαίως, συνέβαιναν ενώ η κυβέρνηση, επιχειρούσε να απαλλάξει την ELFE (συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη στην οποία εργαζόταν ο κ. Πετσίτης) από χρέη δεκάδων εκατομμυρίων προς τη ΔΕΠΑ».

Διαβάστε ΕΔΩ τι απαντά η Αρχή για το Ξέπλυμα για την υπόθεση Πετσίτη

Το χρονικό

Στην ανακοίνωση της η ΝΔ παραθέτει και μια σειρά από φωτογραφίες και δημοσιεύματα με τα οποία όπως αναφέρει αποδεικνύονται αδιαμφισβήτητα τα γεγονότα που συνδέουν τον κ. Παππά, τον κ. Πετσίτη, τον κ. Λαυρεντιάδη και όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στη σκανδαλώδη αυτή υπόθεση:

Καλοκαίρι 2013: Ο κ. Παππάς συνοδευόμενος από τον κ. Αρτεμίου βρέθηκαν για άγνωστο λόγο στη Βενεζουέλα και επισκέφθηκαν με λίαρ τζετ αμφιλεγόμενου προσώπου, το νησί Μαργαρίτα, που θεωρείται παράδεισος των Offshore. Ο σκοπός του ταξιδιού δεν εξηγήθηκε ποτέ και, σύμφωνα με όσα είπε εκ των υστέρων ο κ. Παππάς, πήγαν για να προωθήσουν την αγορά ζαρζαβατικών!

Ιανουάριος 2015: Ο “Μανόλο του Παππά”, όπως ήταν ήδη γνωστός στους Συριζαϊκούς κύκλους, αποκτά ελευθέρας στο Μαξίμου. Μπαινοβγαίνει όποτε θέλει, ενώ συνοδεύει ακόμη και τον κ. Τσίπρα στις πρώτες του εμφανίσεις ως πρωθυπουργός, όπως στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Η επίσημη ιδιότητά του, όπως έχει υποστηρίξει επανειλημμένα η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν διευθυντής του Νίκου Παππά, εξ ου και του κουβαλούσε διαρκώς την τσάντα του.

Ιούλιος 2015: Ο Αρτεμίου αναλαμβάνει τις Κυπριακές εταιρείες της ELFE και αρχίζει έτσι επισήμως τη συνεργασία του με το Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Σεπτέμβριος 2015: Το πόσο κοντά είναι ο Πετσίτης στην παρέα του Μαξίμου δηλαδή όχι μόνον με Παππά αλλά και τον Τσίπρα αποδεικνύει το περιβόητο τεφτέρι στο οποίο οι τρεις τους μαζί με τον κ. Φλαμπουράρη και τον κ. Σακελλαρίδη είχαν γράψει τις προβλέψεις τους για τα αποτελέσματα των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015. Μάλιστα την καλύτερη πρόβλεψη την έκανε ο Πετσίτης, εξ ου και του έμεινε το παρατσούκλι ο “άχαστος”.

Αρχές 2016: Ο Μανώλης Πετσίτης αρχίζει ξαφνικά να πληρώνεται πλουσιοπάροχα από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, καθώς εμφανίζεται να εργάζεται για την εταιρεία του τελευταίου ELFE, με αμοιβές άνω των 100.000 ευρώ το χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το χρέος της ELFE στη ΔΕΠΑ στα 74 εκατ. ευρώ από την προηγούμενη κυβέρνηση και σήμερα το χρέος υπερβαίνει τα 130 εκατ. ευρώ, είναι δηλαδή αυξημένο κατά 80%. Υπογραμμίζεται επίσης ότι για την υπόθεση αυτή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στο πρώην στέλεχος του Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρο Κιτσάκο, ο οποίος τοποθετήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος του 2015 στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ, ενώ παλιότερα εργαζόταν στην ELFE ως γενικός διευθυντής της και επομένως υπήρχε προφανής σύγκρουση συμφερόντων.

Οκτώβριος 2016: Στις σκοτεινές αυτές σχέσεις μπαίνει και ο κ. Αρτεμίου, που φιγουράρει στη λίστα των Panama Papers. Ο φωτογραφικός φακός τον συλλαμβάνει να αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου κρατώντας μια πλαστική σακούλα. Η Κυβέρνηση επί δύο εβδομάδες δεν βγάζει άχνα για το σκοπό της επίσκεψης, μέχρι που ο ίδιος ο Αρτεμίου ομολογεί ότι βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για λογαριασμό πελάτη του.

2017: Ο Μανώλης Πετσίτης, σύμφωνα με τα φορολογικά του στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί, εξακολουθεί να πληρώνεται αδρά για να παρέχει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και την ELFE.

Αύγουστος 2018: Στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ασκείται δίωξη για αδικήματα απάτης κατ’ εξακολούθηση, και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της ELFE, και συγκεκριμένα για την απόπειρα παράνομης διαγραφής χρέους μέσω ανταλλαγής δεσμευμένων από την αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ακινήτων και για την εκτόξευση του χρέους της ELFE προς τη ΔΕΠΑ.

Nοέμβριος 2018: Ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος του Θόδωρου Κιτσάκου και άλλων στενών συνεργατών του Λ. Λαυρεντιάδη για κακουργηματική απιστία σχετικά με την υπόθεση των χρεών της ELFE. Είχε προηγηθεί συνέντευξή του Κιτσάκου στην οποία υποστήριξε ότι όλοι στην κυβέρνηση μεταξύ των οποίων οι κ. Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Σταθάκης, Πιτσιόρλας και Τζάκρη γνώριζαν τι συνέβαινε μεταξύ Λαυρεντιάδη και ΔΕΠΑ, ενώ δημοσιοποιούνται και mails του ίδιου προς υπουργούς, καθώς και τα πρακτικά του Δ.Σ. της ΔΕΠΑ από τα οποία επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί του. Παράλληλα ο Κιτσάκος καταγγέλλει και τον ρόλο του Πετσίτη για τον οποίο αναφέρει ότι λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του Μαξίμου, όπως προκύπτει και από το παρουσιολόγιο της ΔΕΠΑ.

Δεκέμβριος 2018: Αποκαλύπτεται ότι ο κ. Πετσίτης εκπροσωπεί φορολογικά στην Ελλάδα τον κ. Αρτεμίου, μέσω των δύο συνεταίρων του κ. Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου. Ο ίδιος “αναχωρεί” για την Κύπρο, όπου παραμένει μέχρι στιγμής. Ο κ. Παππάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση παραδέχεται ότι ήταν συμμαθητής του, αλλά αρνείται δημοσίως οποιαδήποτε άλλη σχέση μαζί του.

Ιανουάριος 2019: Μετά από μήνυση της Alpha Bank ασκείται νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-ELFE.

Ιανουάριος 2019: Ύστερα από νέα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον Πετσίτη να μπαινοβγαίνει στη ΔΕΠΑ ως εκπρόσωπος του Μαξίμου και παράλληλα να διάγει αδικαιολόγητα πολυτελή βίο, διαμένοντας σε βίλα που δεν έχει καν μισθώσει, διατάσσεται έρευνα σε βάρος του από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Μάρτιος 2019: Στους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη εντοπίζονται αναιτιολόγητες πληρωμές και μεγάλα χρηματικά ποσά που έχει λάβει από την εταιρεία του Αρτ. Αρτεμίου στην Κύπρο. Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος απομακρύνεται από τη θέση του από την πρόεδρο της Αρχής κ. Άννα Ζαΐρη, ενώ είχε μόλις καταθέσει έκθεση για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ- Λαυρεντιάδη- Πετσίτη.

1η Απριλίου 2019: Ο κ. Τζανακόπουλος υποστηρίζει ότι «ο κ. Πετσίτης έκανε τις δικές του επιλογές και τράβηξε το δικό του δρόμο, από ένα σημείο και μετά υπάρχει ατομική ευθύνη και όλα θα ελεγχθούν». (Και αυτό δεν είναι το πρωταπριλιάτικο ψέμα της κυβέρνησης).

Η συνέχεια… επί της οθόνης ή και των δικαστηρίων.


Πηγή