Πρώτη έκτακτη επιχορήγηση 300.000 ευρώ στον δήμο Σαρωνικού λόγω της πυρκαγιάς

39

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο είχε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Χρήστος Γκίνης συνοδευόμενος από τον πρώην δήμαρχο, Πέτρο Φιλίππου που συνδέεται με πολύχρονη φιλία με τον υπουργό.

Τον υπουργό ενημέρωσε ο δήμαρχος για τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς της 17ης Ιουλίου και ζήτησε την άμεση αρωγή για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν. Επίσης, αναφέρθηκε στα σχετικά έγγραφα που έχει αποστείλει στα αρμόδια υπουργεία και αφορούν στα ζητήματα της αναδάσωσης και της συνολικής προστασίας της περιοχής.

Ο υπουργός ανακοίνωσε την έγκριση χρηματοδότησης του δήμου με 300.000 ευρώ για τις πρώτες επείγουσες εργασίες που αφορούν στην απομάκρυνση καμένων υλικών και στη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση των χώρων εναπόθεσης ογκωδών και κλαδεμάτων. Δεσμεύτηκε δε να μελετήσει και να ικανοποιήσει στο μέτρο του δυνατού τα δίκαια αιτήματα του Δήμου.

Από την πλευρά του ο Χρ. Γκίνης αναφέρθηκε αναλυτικά στο σύνολο των αιτημάτων που είχε εκθέσει σε πρόσφατο έγγραφό του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, στο οποίο ζητούσε την άμεση χρηματοδότηση του δήμου για τα παρακάτω:

  • 500.000 ευρώ για την απομάκρυνση των καμένων δέντρων και της καμένης ύλης από τους οικισμούς που επλήγησαν.
  • 1.000.000 ευρώ για την προμήθεια κορμοδεμάτων – κορμοφραγμάτων προκειμένου να πραγματοποιηθούν αντιπλημμυρικά έργα στις πυρόπληκτες περιοχές.
  • 2.000.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στις περιοχές που έχουν πληγεί από τη φωτιά.
  • 250.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί δημοτικές υποδομές.

Πηγή