Νέα Υόρκη: Ομογενείς τα «έψαλλαν» στον Κατρούγκαλο για τη Μακεδονία (vid)

767

Ένταση επικράτησε στην ομιλία που πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Κολούμπια, στη Νέα Υόρκη, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν μετά την τοποθέτηση του υπουργού, όταν έλαβε τον λόγο το στέλεχος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής, Χρήστος Κόμσιος, ρωτώντας για την παραχώρηση του ονόματος, όπως επίσης και για άλλα επιμέρους ζητήματα, όπως η γεωγραφική έννοια της Μακεδονίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών δέχθηκε ερωτήσεις από τους ομογενείς που παρακολούθησαν την ομιλία του σε έντονο ύφος ενώ τελικά αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι από την αίθουσα.

Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν μετά από την τοποθέτηση του υπουργού, όταν έλαβε τον λόγο το στέλεχος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής, Χρήστος Κόμσιος, ρωτώντας τον για την παραχώρηση του ονόματος, την γεωγραφική έννοια της Μακεδονίας, όπως και για άλλα επιμέρους ζητήματα.

Ο κ. Κατρούγκαλος ζήτησε αρχικά από τους συντονιστές να επιτρέψουν τις ερωτήσεις, ακόμη και αυτού του περιεχομένου, επιμένοντας στην απάντησή του ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι δίκαιη και συμφέρουσα τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη γειτονική χώρα, όπως επίσης και ότι διασφαλίζει την ειρήνη στην περιοχή.

Στη συνέχεια επικράτησε εκνευρισμός καθώς δεν δόθηκε άμεσα ο λόγος σε άλλους ομογενείς, με αποτέλεσμα 8 με 10 άτομα να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ κάποιοι από αυτούς φώναξαν την λέξη «προδοσία», όπως φαίνεται και στο βίντεο του Εθνικού Κήρυξ.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή