Σταϊκούρας: «Δέσμη 188 έργων ύψους 27,6 δισ. ευρώ για σύγχρονες υποδομές και ασφαλείς μεταφορές»

47

«Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη όλης της επικράτειας», υπογράμμισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, στη βιώσιμη ανάπτυξη όλης της επικράτειας, τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και της καθημερινότητας όλων των πολιτών της χώρας», επεσήμανε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξη στην εφημερίδα RealNews.

«Παράλληλα, επιδιώκουμε την ενίσχυση των “πράσινων” υποδομών και μεταφορών και την ορθολογική αξιοποίηση των πολύτιμων υδάτινων πόρων. Στον πυρήνα της στρατηγικής μας στόχευσης έως το 2030, βρίσκεται μία δέσμη 188 έργων ύψους 27,6 δισ. ευρώ, για σύγχρονες υποδομές και ασφαλείς μεταφορές», σχολίασε.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των ζητημάτων των συγκοινωνιών ύστερα και από την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου επαφών με τους αρμόδιους φορείς, αλλά και τις πρόσφατες επισκέψεις του, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις προκλήσεις.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στάθηκε στις πρωτοβουλίες για ανέπαφες πληρωμές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την εξέλιξη των εργασιών της Γραμμής 4 του Μετρό, αλλά και το Μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο «αναμένεται να λειτουργήσει το 2024», όπως προανήγγειλε. Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για την πρόοδο εργασιών στον ΒΟΑΚ, με τον οποίο αναμένεται να «συρρικνωθούν» οι αποστάσεις, αλλά κυρίως να βελτιωθεί σημαντικά η οδική ασφάλεια στην Κρήτη.


Πηγή