Εκλογές 2019 – Μαρκογιαννάκης: Oι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στο Ρέθυμνο

726

Περιφερειακές εκλογές 2019: Με το σύνθημα «Η Κρήτη Μπροστά»  ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, έθεσε τις βασικές προτεραιότητες

Το σήμα για την εκκίνηση του προεκλογικού αγώνα του συνδυασμού «Η Κρήτη Μπροστά», που θα βαδίσει στις εκλογές του Μαΐου με νέα πρόσωπα, έδωσε τη Δευτέρα στην Περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, ο κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Την υπόσχεση να πρωταγωνιστήσει η Κρήτη στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, με ανοιχτούς πολιτικούς ορίζοντες, από ανθρώπους με όραμα, με σύγχρονες ιδέες και έτοιμους να μπουν στην πρώτη γραμμή της μάχης για να διεκδικήσουν και να εργαστούν με όλη την δύναμη της ψυχής τους, εξέφρασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ρεθύμνης.

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης ευχαρίστησε στο άνοιγμα της εκδήλωσης, τον Βουλευτή Ρεθύμνου, Γ. Κεφαλογιάννη για τον πρόλογο και τον χαιρετισμό που απηύθυνε, κάνοντας λόγο για στενή φιλία που συνδέει τους δύο άντρες.

Με το σύνθημα «Η Κρήτη Μπροστά», ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης έθεσε τις βασικές προτεραιότητες για το σχέδιο δράσης που θα αναπτύξει, απαντώντας στα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων, σύμφωνα με το “Νέα Κρήτη”.

Άξονες της πολιτικής του θα αποτελέσουν: η αναβάθμιση του οδικού δικτύου, η αντιμετώπιση της λειψυδρίας, η ενεργειακή επάρκεια, η προστασία του αγροτικού εισοδήματος, η ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού και η αξιοποίηση του τεράστιου ανθρώπινου και επιστημονικού κεφαλαίου του νησιού. «Σημαντικότερο όλων όμως είναι η προστασία των πολιτών της Κρήτης, η ασφάλεια σας και η προστασία των περιουσιών σας. Δίνοντας έμφαση στη πρόληψη, τον σχεδιασμό́ και την υλοποίηση έργων υποδομής και δράσεων πολιτικής προστασίας».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, περιέγραψε την κατάσταση που βιώνει η Περιφέρεια Κρήτης τα τελευταία χρόνια, και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη σημερινή διοίκηση, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «το νησί μας έχει κολλήσει στη στασιμότητα. Έχουμε βαρεθεί να μετράμε χαμένες ευκαιρίες. Έχουμε κουραστεί να σκεφτόμαστε πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα. Πάει να μας γίνει συνήθεια ότι τίποτα δεν αλλάζει προς το καλύτερο… Ε ως εδώ! Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το νησί μας! Δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση…».

Και συνέχισε: «Αδιαφορία, ολιγωρία, επικοινωνιακά τεχνάσματα, πελατειακές σχέσεις και εξαγγελίες που μένουν στα λόγια. Αυτά περιλάμβανε η διοίκηση του κ. Αρναουτάκη. Και το ξέρει και ο ίδιος. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, μετά από 9 χρόνια στην Περιφέρεια προτίμησε να «κρυφτεί» πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή προφανώς δεν αισθάνεται τόσο σίγουρος για το έργο του».

Παρουσιάζοντας στο τέλος έναν προς έναν τους υποψηφίους του στην Περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, ο κ. Μαρκογιαννάκης υπογράμμισε ότι είναι «πρόσωπα αγαπητά και αναγνωρίσιμα, που εκπροσωπούν όλους τους κοινωνικούς χώρους, όλες τις παραγωγικές τάξεις, τις ηλικίες και όλες τις περιοχές του νομού…Είναι ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο, με πολλούς νέους ανθρώπους, με στελέχη με όρεξη για δουλειά και προσφορά στην Κρήτη. Κοινός παρονομαστής όλων τους είναι το όραμα και το μεράκι για την Κρήτη, η διάθεση να δουλέψουν και να προσφέρουν στον τόπο που γεννήθηκαν και ζουν».

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι

Εμμανουήλ Βερυδάκης,

Κωνσταντίνος Δανδουλάκης,

Εμμανουήλ Καλλιονάκης,

Στυλιανός Κουμαντάκης,

Ευθύμιος Κωνσταντινίδης,

Ελευθερία (Εριέττα) Μαρή,

Ιωάννα Μπροτζάκη,

Νικόλαος Ξυπολυτάς,

Γρύλλος Παπαδάκης.

Πηγή