Βουλή: Την Πέμπτη η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές

38

Την Πέμπτη (31/08) θα διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, με θέμα τις πυρκαγιές, όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Συσκέψεις στο Μαξίμου, επισκέψεις σε πυρόπληκτες περιοχές και υπουργικό συμβούλιο την Παρασκευή.

Συσκέψεις με θέμα την αποκατάσταση των δασών που έχουν καταστραφεί από τις πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού αλλά και επί τόπου επισκέψεις του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα 24ωρα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε επίσης πως την Πέμπτη θα διεξαχθεί στη Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις φωτιές.

«Την προσεχή Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συζήτηση προ ημερησίας διάταξης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων όπου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί εκτενώς σε όλα τα στοιχεία γύρω από την αντιπυρική περίοδο, τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας, αλλά και προτάσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο νέο κλιματολογικό περιβάλλον που αντιμετωπίζει ο πλανήτης», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Αναμένουμε να γίνει ένας γόνιμος διάλογος με στόχο την κατάθεση προτάσεων προς όφελος των πολιτών και της χώρας μας και την προστασία τους απέναντι σε τέτοια ακραία φαινόμενα».

Από εκεί και πέρα, ο κ. Μαρινάκης γνωστοποίησε ότι την Τρίτη (29/8), θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό σύσκεψη με θέμα την αποκατάσταση των δασών του Έβρου και της Πάρνηθας με την συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί την Τετάρτη (30/8) στη Θεσσαλονίκη, όπου, ενόψει της έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Παύλος Μαρινάκης επιβεβαίωσε επίσης την επίσκεψη της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία θα γίνει εν τέλει την Πέμπτη (31/8). «Ο Πρωθυπουργός θα υποδεχθεί την Ιταλίδα Πρωθυπουργό Georgia Meloni για μια επίσκεψη εργασίας. Θα συζητηθούν διμερή και περιφερειακά ζητήματα και θέματα ευρωπαϊκής ατζέντας», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως την Παρασκευή (1/9), θα πραγματοποιηθεί Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Ρόδο για να διαπιστώσει την πορεία καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών από τις πυρκαγιές και θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.


Πηγή