Παυλόπουλος: «Ο σχολικός εκφοβισμός έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ειδεχθούς εγκλήματος»

725

“O σχολικός εκφοβισμός είναι μια πραγματική μάστιγα” τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την τελετή βράβευσης των νικητών του 6ου Πανελλήνιου Ψηφιακού Διαγωνισμού με θέμα «Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε την ανάγκη ανάπτυξης μηχανισμών πρόληψης ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό, πριν αυτός γίνει πράξη και λάβει τις διαστάσεις μάστιγας εντός της σχολικής κοινότητας.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Βρετανικό Συμβούλιο, στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι ο σχολικός εκφοβισμός έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ειδεχθούς εγκλήματος, καθώς στρέφεται εναντίον του ανθρώπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας και των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην πιο τρυφερή του ηλικία. «Θίγει τον άνθρωπο, όταν μάλιστα διαμορφώνει την προσωπικότητά του», τόνισε και επισήμανε την τεράστια ηθική απαξία, την οποία έχει αυτή η συμπεριφορά.

Παράλληλα, τόνισε ότι «αυτό πρέπει ν’ αναδείξουμε» και ότι «για να εκβάλουμε κάτι από την Κοινωνία μας, όπως οφείλουμε, πρέπει ν’ αναδείξουμε την επικινδυνότητά του».

Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, σημείωσε ότι όλοι μαζί «υψώνουμε ένα τείχος προστασίας. Τείχος προστασίας για όλα αυτά τα θύματα. Αλλά υψώνουμε και τη φωνή σε όλους τους θύτες, είτε έχουν συνείδηση αυτού που κάνουν είτε δεν έχουν. Γιατί σημασία έχει το αποτέλεσμα».

Τέλος, εξήρε τη σημασία της συμμετοχής τους και της συμβολής τους στην αντιμετώπιση αυτής της κοινωνικής μάστιγας εντός της σχολικής κοινότητας.

Πηγή