Ενώνει δυνάμεις με τον Νίκο Χαρδαλιά ο ποινικολόγος Σπύρος Δημητρίου

69

‘Αλλη μία σημαντική προσθήκη στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Χαρδαλιά στη μάχη για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής

Ο καταξιωμένος Ποινικολόγος Σπύρος Δημητρίου, ενώνει τις δυνάμεις του με τον Νίκο Χαρδαλιά, για μια Περιφέρεια που θα αποτελέσει πρότυπο σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας.

Σε δήλωσή του σχετικά με την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά αναφέρει:

«Ασκώ μάχιμη δικηγορία ως ποινικολόγος και υπηρετώ με αφοσίωση το επάγγελμά μου. Η απόφασή μου να θέσω την υποψηφιότητά μου στην κρίση των πολιτών πάρθηκε λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί πάρεργο, αλλά είναι ένας ιδιαίτερος και ξεχωριστός ζωντανός οργανισμός, ο οποίος απαιτεί πλήρη αφοσίωση και συντονισμένες ενέργειες, προκειμένου να έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών του Βόρειου Τομέα της Αττικής μας.

Ας μην ξεχνάμε πως το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής αποτελεί το αμέσως επόμενο μεγαλύτερο συλλογικό όργανο της χώρας μας, μετά τη Βουλή των Ελλήνων. Πρόκειται, επομένως, για τον μεγαλύτερο, πολύπλευρο και πιο νευραλγικό αυτοδιοικητικό φορέα, του οποίου οι αποφάσεις έχουν βαρυσήμαντο ρόλο και άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής μας.

Προτεραιότητα, λοιπόν, και βασική μου υποχρέωση είναι να δώσω τη μάχη μου στην εκλογική αναμέτρηση έπειτα από σκληρή προετοιμασία, προκειμένου να έχω ήδη έτοιμο ένα ολοκληρωμένο και συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο που θα εφαρμοστεί στην πράξη και όχι στα λόγια. Μπορεί το επάγγελμά μου να απαιτεί ιδιαίτερη τέχνη και τεχνική στο λόγο, όμως η απόφαση μου να συστρατευτώ με τον Νίκο Χαρδαλιά, επιτάσσει μόνο έργο και λήψη αποφάσεων στη διαχείριση κρίσεων, αλλά και στην πρόληψη και την προστασία του πολίτη.

Η επιλογή και η στήριξη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον «Άνθρωπο των ειδικών αποστολών», όπως συνηθίζεται να τον αποκαλούν, έγινε με βασικό κριτήριο την αποτελεσματικότητα του κ. Χαρδαλιά σε κάθε δύσκολη και πολυμέτωπη κατάσταση που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια.

Τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας δεν τον δοκιμάζουμε σε αυτές τις εκλογές, έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του στις πιο κρίσιμες στιγμές που πέρασε η χώρα μας, και πέρασε τις εξετάσεις με επιτυχία, χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος. Είναι ο άνθρωπος που έβαλε το εθνικό συμφέρον και την προστασία των συμπολιτών του πάνω και από τον ίδιο του τον εαυτό. Επομένως, δε θα μπορούσαμε σε αυτές τις εκλογές παρά να είμαστε συνοδοιπόροι και να εκλέξουμε τον άνθρωπο που έμπρακτα έχει αποδείξει ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, αφήνοντας πίσω του ακόμη ένα πολύ σημαντικό έργο και μια μεγάλη παρακαταθήκη στις ένοπλες δυνάμεις, για να καταπιαστεί και πάλι με αυτό που γνωρίζει καλά, να δώσει μια ακόμη κρίσιμη μάχη για να αλλάξουν τα δεδομένα στην αυτοδιοίκηση.

Θα μου επιτρέψετε όμως, να γίνω πιο συγκεκριμένος: οι καταστάσεις που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, απαιτούν ειδική διαχείριση και κυρίως στρατηγική με όρους συντονισμού, ο οποίος θα μπορέσει να ξεπεράσει – από την επόμενη μέρα κιόλας ανάληψης καθηκόντων της νέας περιφερειακής διοίκησης – το εμπόδιο της σύγχυσης των αρμοδιοτήτων. Ο Περιφερειάρχης της Αττικής, πέρα από τις χωρικές και τις εκτελεστικές του αρμοδιότητες, επιφορτίζεται και με τον συντονιστικό ρόλο στη διαχείριση των κρίσεων και στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων που πλήττουν την περιοχή της χωρικής του αρμοδιότητας αρχικά, αλλά και σε ευρύτερο πλαίσιο, τη συνδρομή σε κάθε κρίση που μαστίζει την ανθρωπότητα. Στο τέλος της μάχης, επιβάλλεται να αναλάβει την ευθύνη και να απολογηθεί στους πολίτες της Αττικής.

Πριν όμως γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει να έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία, έτσι ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό οι αστοχίες και οι όποιες παραλείψεις, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με διακριτούς ρόλους, καθώς και με ασκήσεις ετοιμότητας. Ακριβώς, δηλαδή, με τη συνταγή της επιτυχίας που λειτουργούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας, καθώς η κατάσταση ετοιμότητας εξαρτάται άμεσα από τις ενέργειες που έχουν γίνει εκ των προτέρων, με βασικό στόχο, πρωτίστως την πρόληψη και, εν συνεχεία, την καταστολή.

Ταυτόχρονα, όμως, η περιφέρεια Αττικής καλείται να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα και τις εκτελεστικές αρμοδιότητες, με τις οποίες είναι επιφορτισμένη. Επιτρέψτε μου, και πάλι, να γίνω πιο συγκεκριμένος, καθώς πρόκειται για θέματα που αφορούν άμεσα την καθημερινότητά μας και αυτή είναι και η σημαντική διαφορά που με οδήγησε στην απόφασή μου να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση. Πέρα, λοιπόν, από τον καθοριστικό ρόλο της Περιφέρειας στο μείζον ζήτημα της πολιτικής προστασίας, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε, με την ίδια σοβαρότητα, και άλλα ζητήματα που είναι καίρια για την υγιή και ποιοτική διαβίωση του πολίτη, όπως:

  • Tο ζήτημα της περιβαλλοντικής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και της ανακύκλωσης.
  • Την ανάδειξη του πολιτισμού και την ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων, έτσι όπως αρμόζει στην Αττική μας, ως ένα από τα βασικότερα κέντρα πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.
  • Τη διαχείριση της κυκλοφορίας και τη βελτίωση του οδικού δικτύου, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού.
  • Τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών, που αφορούν τις καθημερινές τους συναλλαγές με το δημόσιο, όπως η αδειοδότηση αθλητικών σωματείων, επιχειρήσεων, βιοτεχνιών, οι μεταβιβάσεις οχημάτων, οι άδειες οδήγησης κ.λπ.
  • Tην ανάπτυξη
  • Tην υγεία και τον υγειονομικό κλάδο, καθώς και την εποπτεία της Περιφέρειας στις υγειονομικές δομές, αλλά και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου, με τη συστηματική λειτουργία του ελεγκτικού μηχανισμού πρέπει να διασφαλίζεται η ποιότητα των τροφίμων καθώς και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
  • Tον τουρισμό
  • Τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών
  • Tην τεχνολογία τροφίμων
  • Tον αγροτοπαραγωγικό κλάδο της Αττικής
  • Τις φιλοζωικές οργανώσεις
  • Τις μεταφορές των μαθητών τα αθλητικά σωματεία
  • Τη νεανική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία
  • Την ψηφιακή διακυβέρνηση

και αρκετά ακόμη ζητήματα που απασχολούν άμεσα και καθημερινά τους πολίτες της Αττικής.

Ως εν ενεργεία ποινικολόγος και, επομένως, βαθύς γνώστης της ποινικής δικονομίας και της νομοθεσίας, πάντα προασπίζομαι το δίκαιο και την ισότητα, υπηρετώντας το λειτούργημα της δικηγορίας με απόλυτη αφοσίωση και πάντα με γνώμονα το κοινό καλό. Με εφόδιο αυτή μου την ιδιότητα, θα δώσω ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα που σχετίζονται με την παραβατικότητα, αλλά και με τη συχνότητα και αποτελεσματικότητα των ελεγκτικών μηχανισμών, οι οποίοι θα λειτουργήσουν πάνω σε μια νέα στρατηγική για την καλύτερη δυνατή διασφάλιση της προστασίας των πολιτών και της γενικότερης κοινωνικής μέριμνας. Είναι πολύ σημαντικό η γνώση να βρίσκει εφαρμογή στην πράξη και να λειτουργεί, πάντα, με θετικό για την πολιτεία πρόσημο. Μόνο τότε αναδεικνύεται η εξέλιξη και η ευμάρεια ενός τόπου. Όταν ο άνθρωπος νιώθει ασφαλής και οικείος με το περιβάλλον στο οποίο ζει και μέσα από το οποίο μπορεί να δημιουργήσει.

Ιδιαίτερο, επίσης, κομμάτι προόδου, ανάπτυξης και ευημερίας αποτελεί για εμένα η ανάδειξη του πολιτιστικού ιδεώδους, ιδιαίτερα σε μια χώρα, στην οποία γεννήθηκε και άνθισε ένας από τους αρχαιότερους πολιτισμούς στον κόσμο, έχοντας αφήσει το ισχυρότερο ιστορικό αποτύπωμα ανά τους αιώνες. Η Ελλάδα μας είναι απόλυτα συνυφασμένη με την έννοια του πνεύματος και θεωρώ πως κάθε μορφή έκφρασης των ανθρώπινων συναισθημάτων, μέσα από την τέχνη, αναδεικνύει τον εσωτερικό πλούτο των ανθρώπων της. Αυτόν τον πλούτο πρέπει να αναδείξουμε ως Περιφέρεια Αττικής, σε κάθε περίσταση και με κάθε τρόπο, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και να δώσουμε στον Πολιτισμό τη θέση που του αρμόζει.

Ως λάτρης της μουσικής και της έκφρασης, έχω κάνει σπουδές στο πιάνο, το οποίο θεωρώ ως ένα από τα εκπληκτικότερα μουσικά όργανα.

Από το 2019 και μέχρι σήμερα, ο νευραλγικός ρόλος της Περιφέρειας έχει αρχίσει και γίνεται ορατός στους πολίτες της Αττικής και η ανάγκη για δραστήρια και αποφασιστικά στελέχη δείχνει να είναι ολοένα και μεγαλύτερη. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, θεωρώ χρέος μου να αποτελέσω έναν κρίκο στην αλυσίδα της ομάδας του Νίκου Χαρδαλιά, έτσι ώστε να προσφέρουμε την τεχνογνωσία και την αφοσίωσή μας στην υπηρεσία του πολίτη της Αττικής και να αφήσουμε ένα σημαντικό αποτύπωμα σε βασικούς τομείς της καθημερινότητας.

Ξεκινάμε μαζί με τους πολίτες της Αττικής, μαζί με τους κατοίκους του Βόρειου Τομέα, για μια ολοκληρωμένη αποτελεσματική συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, τα υπουργεία, τους 66 δήμους της Αττικής, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, καθώς και με όλες τις υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου και, κυρίως, με την αξιοποίηση του πιο πολύτιμου εργαλείου μας, που δεν είναι άλλο από το έμψυχο δυναμικό, τους εργαζόμενους της περιφέρειας Αττικής.

«Συνεχίζουμε μαζί, για να δούμε τον τόπο μας ακόμα καλύτερο».


Πηγή