«Δεν έκαναν βήμα πίσω απέναντι στις φλόγες» – Η ανάρτηση που επικαλέστηκε ο Μητσοτάκης στη Βουλή

36

«Τις φωτιές τις σβήνουν αυτοί που βρίσκονται στο πεδίο και όταν αναρωτιέστε γιατί η φωτιά καίει για 12η μέρα, κάποιοι σας ακούν και θέλουν από εσάς αναγνώριση των προσπαθειών τους», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για τον ρόλο των πυροσβεστών.

Στον ρόλο των πυροσβεστών που όλους αυτούς του μήνες δίνουν αδιάκοπες μάχες με την πύρινη λαίλαπα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι όταν κάποιος κάνει κριτική για τις φωτιές που δεν σβήνουν εύκολα θα πρέπει να είναι προσεκτικός καθώς αυτοί πυροσβέστες κάνουν ότι μπορούν για να προστατεύσουν τα δάση και της περιουσίες των Ελλήνων πολιτών.

«Σήμερα το κράτος είναι παρόν αλλά η φωτιά επιμένει.Τίποτε πια δεν είναι όπως το ξέραμε σε σχέση με τις φυσικές απειλές. Να μη μηδενίσουμε όμως τα βήματα που έγιναν για τη θεμελίωση της Πολιτικής Προστασίας και να μην ισοπεδώνεται ο αγώνας όλων όσοι αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή τους αξίζει ευγνωμοσύνη και τιμή και όχι εύκολη κριτική», τόνισε ο πρωθυπουργός

Με αφορμή τα τα παραπάνω διάβασε την μήνυμα ενός πολίτη του Έβρου που αναγνωρίζει των αγώνα των πυροσβεστών και τους ευχαριστεί με ανάρτησή του στο Facebook.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Τσιαμίτα:

Πέρασε άλλη μία πολύ δύσκολη μέρα για τους οικισμούς του Δήμου Σουφλίου και για τα δάση μας.. Δυστυχώς χάθηκαν τεράστιες εκτάσεις δάσους για άλλη μία μέρα, περνώντας η φωτιά δρόμους κ αντιπυρικές την μία μετά την άλλη, δείχνοντας την ασταμάτητη μανία της να κάψει τα πάντα..

Στα θετικά νέα δεν χάθηκε κανένα σπίτι των οικισμών Κοτρωνιάς και Γιαννούλης..

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από όλους μας προς τους Έλληνες και Τσέχους πυροσβέστες που παρέμειναν χθες στην Γιαννούλη κ ενώ εγκλωβίστηκαν μέσα στο χωριό κ η φωτιά πήγαινε κατά πάνω τους, δεν έκαναν ούτε ένα βήμα πίσω από την θέση τους προστατεύοντας κάθε σπίτι κ ανθρώπινη ζωή..

Καλή δύναμη και καλό κουράγιο σε όλους για σήμερα…

Η διαδικασία διεξάγεται κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής. Το λόγο αρχικά έλαβε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Πριν ξεκινήσει η συζήτηση, ο Νίκος Ανδουράκης ζήτησε και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς από τις πυρκαγιές.

Στο βήμα αυτή την ώρα βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Θα ακολουθήσουν οι πρωτολογίες των αρχηγών της αντιπολίτευσης ενώ θα υπάρξει και γύρος δευτερολογιών για να κλείσει η διαδικασία με την τελική τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται πως αίτημα για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις πυρκαγιές είχα καταθέσει τις προηγούμενες ημέρες ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Από τη συζήτηση απουσιάζει λόγω προβλήματος που αντιμετωπίζει με την υγεία του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στη θέση του το λόγο θα λάβει ο Θανάσης Παφίλης.


Πηγή