Εκλογές 2019 – O Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τα Σεπόλια

767

Εθνικές εκλογές 2019: Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα στα Σεπόλια, όπου επισκέφτηκε επιχειρηματίες και μίλησε με πολίτες. Η περιοχή έχει αφεθεί στην εγκληματικότητα και στην φτώχεια, όπως διαπίστωσε ο ίδιος.

Περπάτησε στον κεντρικό εμπορικό δρόμο, συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής, οι οποίοι του μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους. Οι περισσότεροι αναφέρθηκαν στην αυξημένη εγκληματικότητα η οποία πλήττει την τοπική οικονομία και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Μέσα σε λίγα τετράγωνα τέσσερις καταστηματάρχες ανέφεραν στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι έχουν πέσει θύματα κλοπών και διαρρήξεων τους τελευταίους μήνες.

Οι καταστηματάρχες της περιοχής, όμως, δεν κινδυνεύουν μόνο από την αύξηση της εγκληματικότητας, αλλά και από τα μεγάλα οικονομικά εμπόδια που καλούνται να υπερβούν. Το παράπονο σύσσωμου του επιχειρηματικού κόσμου είναι η δυσβάσταχτη φορολογία και οι παράλογα υψηλές ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλουν. Χαρακτηριστικό είναι ότι ιδιοκτήτης καταστήματος ρούχων ανέφερε επί λέξει ότι «με τους φόρους του Τσίπρα δεν έχει νόημα πια να δουλεύεις» ενώ ένας ιδιοκτήτης καφενείου πως «το κράτος έχει γίνει κυριολεκτικά συνέταιρός μας, μόνο στα κέρδη, βέβαια, και όχι στις ζημίες».

Χαριτωμένη ήταν η συνομιλία με έναν κάτοικο της περιοχής που είπε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι προέρχεται από την ανανεωτική αριστερά. «Εγώ ήμουν πάντα οπαδός του Κύρκου», τού είπε. «Πιστεύεις ότι ο Κύρκος θα ήταν ικανοποιημένος με τον κ. Τσίπρα», τον ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης; «Θα αστειεύεσαι βέβαια, σε καμία περίπτωση», του απάντησε και αιφνιδίασε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας προσθέτοντας ότι «θα σε ψηφίσω, αλλά κοίταξε και εσύ, μη μας διαψεύσεις».

Άλλος πολίτης του είπε πως «από τότε που έγινες Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχει διαρκής βελτίωση στο κόμμα». Ενώ ένας άλλος του ζήτησε να κάνει πιο δυναμική αντιπολίτευση. «Θέλουμε να κάνεις πιο σκληρή αντιπολίτευση στον Τσίπρα, γιατί αυτοί δεν καταλαβαίνουν από ευγένεια», του είπε χαρακτηριστικά.

Σε συζήτηση που είχε σε καφενείο με συνταξιούχους, τού μετέφεραν τα παράπονα τους για τον ΕΝΦΙΑ. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε τη δέσμευση του να μειώσει άμεσα τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Επισκεπτόμενος ψητοπωλείο των Σεπολίων και μιλώντας με τον ιδιοκτήτη, του είπε ότι η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τον Φ.Π.Α. στην εστίαση στο 13%, αλλά αναμένει και από τους επαγγελματίες του κλάδου να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους.

Τέλος, επισκεπτόμενος τη διαβόητη σιδηροδρομική διάβαση στη συμβολή των οδών Σεπολίων και Κων/πόλεως, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από πρώτο χέρι την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείου στο οποίο πολύ συχνά γίνονται ατυχήματα.

Ακόμη και ο φύλακας της συγκεκριμένης διάβασης ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμευθεί για την υπογειοποίηση του τρένου στο συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να μπορούν οι κάτοικοι και τα αυτοκίνητα να διασχίζουν με ασφάλεια τη διάβαση, αλλά και να αναβαθμιστεί αισθητικά η περιοχή.

Μετά το πέρας της επίσκεψης του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ, στα Σεπόλια, στο κέντρο της Αθήνας, συνυπάρχει δυστυχώς η φυσική ανασφάλεια με την οικονομική ανασφάλεια. Μια όμορφη παραδοσιακή συνοικία των Αθηνών, οδηγείται στην φτώχεια και την εγκατάλειψη. Το μήνυμα το οποίο άκουσα και σήμερα, εδώ, απ’ τις γειτονιές της Αθήνας είναι ένα: Δεν αντέχουμε άλλο! Την επόμενη ημέρα, η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει ασφάλεια στις γειτονιές της Αθήνας και ανάπτυξη μέσα από τη μείωση των φόρων που θα ξαναδώσει ανάσα στη μικρή και τη μεσαία επιχειρηματικότητα. Και, εδώ, στα Σεπόλια, αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε καλύτερα».

Πηγή