Έφη Αχτσιόγλου: «Το στοίχημα είναι πολιτικό»

81

«Η διαδικασία εκλογής προέδρου είναι μια διαδικασία “απολύτως ανοιχτή”», είπε μεταξύ άλλων η Εφη Αχτσιόγλου

Στο Ηράκλειο σε συζήτηση για το πολιτικό και οργανωτικό σχέδιο που έχει καταθέσει για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ Π/Σ ενόψει των εσωκομματικών εκλογών και την ανάδειξη προέδρου, παραβρέθηκε η Εφη Αχτσιόγλου, η οποία ανέφερε ότι στον πυρήνα της διαδικασίας βρίσκεται η πεποίθησή της ότι «η ελληνική κοινωνία αξίζει, οφείλει και μπορεί να ζήσει καλύτερα, από αυτή την καθημερινότητα στην οποία την έχει καθηλώσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Η Εφη Αχτσιόγλου σημείωσε ότι πρέπει να «σημάνουμε συναγερμό και να εμπεδώσουμε στους συμπολίτες μας, τη δυνατότητα ότι μπορεί να υπάρξει μια εναλλακτική προοπτικής στον τόπο αυτό. Να δίνει περισσότερα δικαιώματα καλύτερους μισθούς και μια καθημερινότητα με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια, από αυτό που έως τώρα βιώνουν ως κανονικότητα» και πως η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου «είναι εξαιρετικά σημαντική για την ίδια την διαδικασία, αλλά και την επόμενη μέρα. Είναι σημαντική για τη δύναμη του νέου ή της νέας προέδρου και για το μήνυμα που θα στείλει προς τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ Π/Σ που περιμένουν για την γρήγορη ανασύνταξη του. Επίσης είναι σημαντική και για την υπόλοιπη κοινωνία ως προς τη δυνατότητα μας, να επανέλθουμε σύντομα σε κυβερνητική τροχιά».

Σε δηλώσεις της η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π/Σ ανέφερε ότι το στοίχημα δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό.

«Το στοίχημα είναι πολιτικό. Είναι ένα στοίχημα για το ΣΥΡΙΖΑ Π/Σ πρώτα από όλα, είναι ένα στοίχημα κυρίως για την κοινωνία, γιατί και εμείς εδώ βρισκόμαστε για να είμαστε χρήσιμοι για την κοινωνία» και πως η διαδικασία εκλογής προέδρου είναι μια διαδικασία “απολύτως ανοιχτή”».

«Όταν λέμε ανοιχτή το εννοούμε και ο καθένας από εμάς κατέρχεται με το δικό του πολιτικό σχέδιο, τη δική του οργανωτική πρόταση και φυσικά με τη δική του διαδρομή, με τελικούς κριτές τους ψηφοφόρους».


Πηγή